Românii nu vor mai prezenta testul COVID negativ la intrarea în Republica Moldova

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Prim-ministrul interimar al Republicii Modova, Aureliu Ciocoi, a făcut un anunț important după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Astfel, acesta a precizat că testul negativ la Covid-19 nu mai este obligatoriu la intrarea în Republica Moldova.

Aureliu Ciocoi a declarat că, cetățenii moldoveni, dar și a altor state care nu dețin testul negativ la COVID-19 vor fi lăsați să intre pe teritoriul Republicii Moldova, cu condiția că vor completa o fișă epidemiologică pe cont propriu și vor sta în carantină pentru 14 zile.

Dacă la a 10-a zi testul va fi negativ, vor putea întrerupe perioada de carantină, transmite Unimedia. În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pe întreg teritoriul țării din 1 aprilie până la 30 mai. Proiectul de lege a fost înaintat de trei deputați socialiști din Republica Moldovași a fost votat de 52 de parlamentari, PSRM și SOR. Deputații s-au întrunit în ședință la Parlament miercuri, 31 martie, pentru a dezbate Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind propunerea declarării stării de urgență pentru 60 de zile.

Cu votul a 52 de deputați, proiectul a fost votat. Starea de urgență a fost instituită pe un termen de 60 de zile, va intra în vigoare de la 1 aprilie și se va încheia la data de 30 mai 2021. Starea de urgență îi va oferi mai multe competențe Guvernului interimar pentru a lupta cu pandemia provocată de COVID-19. În cadrul dezbaterilor din Parlament, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a declarat că deocamdată nu va propune instituirea unui lockdown. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel