Olanda. Zeci de muncitori români, ținuți „în condiții degradante“: „Încăperi mucegăite, iar toaleta nu funcționa corect“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cazarea muncitorilor români în Olanda este o problemă care capătă tot mai multă amploare în ultima perioadă. O altă locuință improprie folosită pentru cazarea muncitorilor români a fost identificată de autorități. 20-25 de români erau cazați aici în 10 cămăruțe  „în condiții degradante“.

Autoritățile din Meisevoort din Gassel au primit, de la o agenție de ocupare a forței de muncă, o cerere de autorizație pentru schimbarea funcțiunii unei clădiri și transformarea ei într-un imobil potrivit pentru găzduirea lucrătorilor migranți.  Consiliul local din Meisevoort din Gassel a decis însă să facă mai multe cercetări despre acest imobil, după ce au apărut zvonuri că o astfel de cerere a ajuns la primărie. Cererea nu ajunsese încă la primar și consilieri.

Vezi și: Olanda. Muncitori ROMÂNI cazați de agenția de recrutare în condiții inumane: „Mizerie, gândaci morți, fără încălzire sau apă caldă“

Recent, municipalitatea a inspectat fosta fermă pentru care se făcuse solicitarea, după ce au primit informații despre faptul că în fața clădirii erau o mulțime de camionete. Bănuielile că au fost găzduiți mai mulți oameni decât limita maximă impusă pentru imobil s-au dovedit a fi corecte: clăirea era locuită de mult timp de muncitori români.

În timpul raidului asupra fostei ferme, oamenii legii au găsit „condiții degradante”, așa cum primarul a numit situația. Clădirea a fost imediat închisă. „Deși în acel moment nu era clar unde ar trebui să meargă cei 20-25 de români care erau găzduiți acolo”, spune Lemmen. Muncitorii români, care lucrau pentru procesatorii de carne din regiune, erau cazați în zece cămine mici. Grilele de ventilație erau închise, mucegăite, iar toaleta nu funcționa corect. În plus, casa era infestată de gândaci, potrivit publicației De Geldrlander.nl.

Citește și: Locuitorii unui orășel din Olanda, nemulțumiți de vecinii români: „Fac grătare în fiecare zi, cu muzică tare, și aruncă oase peste gard“

Municipalității Grave nu are nimic împotriva cazării lucrătorilor migranți. „Dar în condiții decente. Nu ar trebui să vrei să locuiești așa  în Olanda. Proprietarul a răspuns destul de laconic“, a afirmat trezorierul municipalității, Erwin Jonkman.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel