ROMÂNII ies în STRADĂ. PROTEST anunțat pentru vineri: „Ne lasă în continuare să trăim în sărăcie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Iniţiatorii protestului din 5 iulie au fost invitaţi astăzi la Primăria Botoşani pentru a pune la punct ultimele aspecte organizatorice, dat fiind faptul că municipalitatea este una dintre instituţiile care aprobă astfel de acţiuni. 

Organizatorii estimează că la protest vor participa aproximativ 2000 de persoane.

„Ne aşteptăm ca botoşănenii să iasă împreună cu noi în stradă. Deja m-au contactat persoane din Bucureşti, foarte mulţi vor veni din Iaşi, marea majoritate a grupurilor civice din România vor fi participa. Sperăm ca numărul participanţilor să fie impresionant. Vom ieşi în stradă să ne cerem dreptul nostru. Dacă ei nici de data aceasta, după ce am adus un număr impresionant de oameni în stradă, nu se vor ţine de cuvânt şi nu vor demara procedura de asfaltare, procesele de dezvoltare a Botoşaniului, a Moldovei în general, noi vom ieşi într-un număr şi mai mare, dar vom fi siguri că vom bloca şi oraşul", a declarat Daniel Câşlariu, potrivit monitorulbt.ro.

Protestatarii vor solicita reabilitarea drumurilor Botoşani – Şefăneşti, Botoşani – Răuseni, Călăraşi – Hăneşti, Botoşani – Târgu Frumos şi a tuturor drumurilor care se prezintă într-o stare deplorabilă.

 

Apel şi la reprezentanţii partidelor politice să se alăture acestui demers

 

Daniel Câşlariu a făcut apel şi la reprezentanţii partidelor politice să se alăture acestui demers, fără însă a politiza acţiunea. „Este de datoria lor să vină în stradă cu noi, deoarece şi noi am ieşit în stradă pentru ei şi noi am ieşit la vot şi am stat ore în şir la cozi infernale şi este de datoria lor să ne susţină, dar în primul rând să se susţină pe ei ca oameni, ca şi cetăţeni", a mai spus Daniel Câşlariu.

Pentru a nu se bloca oraşul, participanţii la mişcarea de protest se vor întâlni la Poligonul ACR, unde vor lăsa maşinile şi de acolo vor veni în Piaţa Revoluţiei.

 

Ionel Apostol: „Ne lasă în continuare să trăim în sărăcie”

 

Ionel Apostol, preşedintele Asociaţiei Împreună pentru A 8, a declarat că reprezentanţii acestei asociaţii au hotărât să vină alături de Grupul Civic pentru Infrastructură Botoşani pentru a solicita rezolvarea problemelor din infrastructura Moldovei.

„Este un prim pas, zic eu. Noi am mai făcut şi alte proteste, dar în special noi ne ocupăm de infrastructura mare, de autostrăzile Moldovei, de A8, în special şi de A 7, care ar putea să traverseze Moldova. Din păcate, şi o spun foarte clar, se pare că conducerea centrală, Bucureştiul în general, nu are o atitudine foarte corectă faţă de Moldova şi ne lasă în continuare să trăim în sărăcie, fără investiţii în infrastructură. Infrastructura, se ştie foarte bine, că va aduce bunăstare, locuri de muncă şi toate celelalte care decurg din aceasta", a spus Ionel Apostol.

Acesta a anunţat că vor urma şi alte proteste până când cei de la conducerea ţării vor auzi şi vocea moldovenilor şi se vor apuca de treabă.

„Să trimită banii necesari pentru refacerea străzilor, în primul rând a şoselei Iaşi – Botoşani, segmentul Târgu Frumos – Botoşani unde atâţia ani nu s-a făcut nimic, tot licitaţii, anulări de licitaţii şi trăim în continuare în acest cerc vicios, care nu ştiu zău unde o să se ducă. O să ieşim din ce în ce mai mulţi oameni în stradă", a concluzionat Ionel Apostol.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel