Românii din Spania revoltați. Româncă însărcinată în 6 luni, dezbrăcată, violată și decapitată: Presupusul asasin al Elenei, în libertate

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O crimă șocantă oripila comunitatea dintr-un orășel din Spania. O româncă însărcinată a fost găsită complet dezbrăcată și cu gâtul tăiat. Partenerul femeii a fost arestat ca suspect în această crimă, însă a fost eliberat recent. Comunitatea românilor din Valencia este revoltată și cred că acest lucru se datorează faptului că Elena era de origine română.

Sfârșit tragic pentru Isabel Elena R., o româncă stabilită în Spania. Femeia de 36 de ani, însărcinată în 6 luni, a fost găsită complet dezbrăcată şi cu gâtul tăiat, în propria casă din localitatea Xativa (provincia Valencia). Cumplita crimă se petrecea în 11 iunie 2019.

Elena era mama unei fetiţe în vârstă de 8 ani când și-a găsit sfârșitul şi aştepta al doilea copil. Cel care a făcut descoperirea șocantă a fost chiar partenerul ei de viață, un spaniol de 32 de ani.

După câteva luni, în martie 2020, Poliția Națională l-a arestat pe partenerul său, ca presupus autor al oribilei crime. În fața dovezilor care l-au incriminat, judecătorul a dispus intrarea în închisoare, unde a rămas până în februarie anul acesta, când a fost eliberat pe cauțiune.

Vezi și: Spania. Româncă însărcinată în 6 luni, găsită goală și cu gâtul tăiat, în propria casă. Sfârșit TRAGIC pentru Elena

Românii din Spania, revoltați de decizia eliberării partenerului Elenei

 

Decizia judecătorilor a stârnit revoltă și a iritat spiritele comunității române din Xativa care cer să se facă dreptate. Unii dintre români indică un tratament discriminatoriu din cauza naționalității victimei. „Dacă ar fi fost (n.r. de naționalitate) spaniolă, ar fi diferit”, spun ei, citați de El Periodico.

Agenții grupului de omucidere a poliției au concluzionat că suspectul se afla la locul crimei la momentul comiterii acesteia, grație analizei de poziționare a telefonului său mobil, conform mandatului de arestare la care EL PERIÓDICO a avut acces. Nu era la locul de muncă, indică judecătorul, după cum afirmase. 

Mai mult, s-ar fi găsit probe ADN ale bărbatului arestat în zona vaginală a femeii, care „indică faptul că a întreținut relații sexuale cu ea” în acea zi, în ciuda faptului că el a negat asta. În chiuveta din bucătărie, polițiștii au găsit cuțite cu urme de sânge ale femeii. Deținutul a justificat-o afirmând că și-a spălat mâinile după ce și-a găsit partenerul mort și a atins-o.

Isabel Elena, amenințată cu moartea de partenerul ei

 

Judecătorul oferă o altă informație: conform mesajelor de pe telefonul mobil, relația dintre cei doi nu era prea bună, ci „a fost plină de discuții constante”, până la punctul în care femeia a fost atacată înainte de el și forțată să întrețină relații sexuale.

O prietenă a lui Isabel Elena, susține că românca i-a mărturisit că iubitul ei „a amenințat-o că o va ucide, că îi va tăia gâtul dacă o va părăsi”. Judecătorul evidențiază și căutările pe care deținutul le făcuse pe internet cu expresia „poliția națională Xàtiva”.

Citește și: Lacrimi în Spania: SUTE de oameni au ținut un moment de reculegere în memoria Isabelei, românca UCISĂ cu sălbăticie

Membrii comunității românești consideră că punerea lui Jvan în libertate nu ar fi trebuit să aibă loc. „Puteți face diferența când victima este spaniolă sau română. Ea singură nu s-a putut sinucide cu un cuțit", spune reprezentantul unei asociații. "Justiția trebuie să investigheze indiferent de naționalități", adaugă el.

De la o entitate din Valencia, ei insistă că eliberarea suspectului este „o rușine” „dacă există indicații împotriva sa”. „Justiția trebuie să investigheze temeinic”, subliniază ei. Vor să se facă dreptate și să se clarifice crima, deși sunt cei care spun că, având în vedere acest caz, singura concluzie este că „viața unui român valorează mai puțin decât libertatea unui spaniol”.

Potrivit anchetatorilor, femeia, însărcinată în 6 luni când a fost ucisă, ar fi practicat prostituția, detaliu oferit chiar de partenerul româncei.

Citește și: Spania. Ce se întâmplă cu ASASINUL care a DECAPITAT o ROMÂNCĂ însărcinată

Suspectul, pus în libertate de Tribunalul din Valencia

 

Tribunalul din Valencia nu a ținut cont de aceste indicații și nici de analiza Poliției Naționale privind poziționarea mobilului suspectului, validând o opinie de apărare care pune la îndoială rezultatul anchetei poliției , bazându-se pe mărturia a trei colegi de serviciu ai acuzatului, care au spus că l-au văzut la companie când ar fi trebuit să aibă loc crima. Justiția a respins cererea acuzării private de a se efectua o contraexpertiză pentru localizarea mobilului persoanei implicate.

Instanța susține că „dovezile existente ale criminalității sunt suficiente pentru a menține imputarea stării de fapt, cu apariția unei infracțiuni de crimă”, dar un alt „lucru diferit” este că sunt îndeplinite cerințele care justifică închisoarea, respingând riscul de evadare. „Există mai multe semne de acuzare și descărcare de gestiune”, recunoaște el. Procuratura privată califică drept „eroare” decizia ședinței, deoarece, după înțelegerea sa, nu a evaluat toate elementele incriminatoare, aderând la opinia expertului apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel