Românii din Italia nu vin acasă de teama coronavirusului: „Peste tot afişe cu 'nu vă pupaţi, nu vă îmbrăţişaţi'“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

 Românii din Italia spun că nu vor veni în țară de Paște, de teama coronavirusului, pentru a nu sta în carantină în România. Ei țin, astfel, seama de avertismentul medicului Adrian Streinu Cercel, şeful Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.

Irinel Pop studiază Dreptul în Italia şi, spre deosebire de alţi ani, nu va reveni în ţară pentru a sărbători Paştele alături de familie şi prieteni.

„Stau în regiunea Emilia Romania, o regiune care este situată sub principalele focare de coronavirus. (...) Nu voi veni în România pentru că nu doresc să stau 14 zile în carantină”, spune Irinel Pop.

Irinel e unul dintre cei peste un milion de români din Italia şi la fel ca restul oamenilor care trăiesc în Peninsulă, trebuie să respecte în această perioadă nişte reguli dure, care depăşesc normele elementare de igienă. Anunţul a fost făcut chiar de premier.

„E pustiu, suntem departe de o viaţă normală“

 

„Trebuie să ne spălam pe mâini mai mult. Dacă strănutăm sau tușim, să o facem într-un șervețel sau în zona cotului. (...) Să menținem un metru distanță la contactele sociale. Să evităm îmbrățișările, strângerile de mână și locurile aglomerate”, a spus Giuseppe Conte, prim-ministrul Italiei.

Elevii sunt în vacanţă forţată, cinematografele şi restaurantele au fost închise, iar evenimentele sportive se desfăşoară fără spectatori.

„E pustiu, suntem departe de o viaţă normală. (...) Peste tot avem afişe cu – nu vă pupaţi, nu vă îmbrăţişaţi”, a spus Gabriela Colceru, o româncă stabilită în Italia.

Până acum, coronavirusul a făcut 148 de morţi în Italia. Printre cele aproape 3.300 de persoane infectate sunt şi trei români, anunță Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel