Românii din Italia cer scoaterea de la guvernare a USR-PLUS: „Cea mai mare păcăleală din ultimii 31 de ani!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Românii din Italia cer scoaterea de la guvernare a USR-PLUS: „Cea mai mare păcăleală din ultimii 31 de ani!”
Românii din Italia cer scoaterea de la guvernare a USR-PLUS: „Cea mai mare păcăleală din ultimii 31 de ani!”

Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia (ARI), a publicat o scrisoare deschisă prin care diaspora cere președintelui Klaus Iohannis să scoată USR-PLUS din alianța de guvernare.

„Am denunțat dintotdeauna folosirea siglei Diasporei de către forțe oculte, care acționează prin intermediul unor cozi de topor (între care USR-PLUS ține afișul), pentru scopuri de politică internă care n-au nimic de-a face cu problematica românilor aflați în străinătate, cum a fost cazul manifestației din 10 august 2018. Am atras atenția atunci asupra dezastrului care putea urma, asupra consecințelor și pericolului de a stigmatiza pe nedrept Diaspora românească, prezentând totodată soluții și propuneri de bună desfășurare a manifestației.

Din păcate, analizele și comunicatele ARI s-au confirmat anul acesta: pe de o parte, nemaibeneficiind de “proptelele” și “imixtiunile” din 2018, iar pe de alta, intervenind o maturizare a conștiinței asociațiilor din străinătate, în sensul refuzului de a mai figura pe post de berbece politic – mitingul așa-zis al Diasporei din Piața Victoriei s-a dovedit un eșec”, așa încep românii din Italia scrisoarea pentru președintele României.

 

„Cerem a interzice explicit funcționarea filialelor partidelor românești în Diaspora”

 

„La limită, în inconștiența lor, USR-PLUS calcă in picioare și pune in pericol chiar precepte de siguranță națională. Ar fi autoritățile române de acord dacă partide de extremă dreaptă din Italia, Spania, Germania etc. ar deschide filiale in România?În consecință, cerem instituțiilor statului român, Parlamentului, AEP, BEC să întreprindă toate acțiunile necesare pentru a stopa aceste practici și pentru a interzice explicit funcționarea filialelor partidelor românești în Diaspora. În schimb, cu adevărat important, moral și nedemagogic ar fi ca, în cadrul partidelor românești, în țară, să existe departamente de sine stătătoare focusate pe problemele Diasporei, care să elaboreze legi, facilități, programe etc. pentru românii din străinătate. Unde, cei ce vor sa facă politica din țară se pot organiza absolut legal în cluburi de simpatizanți.

Există forme de ființare a unui suport de încredere, mai trebuie să existe și onestitate. Nu în ultimul rând, cerem să se dispună obligativitatea ca toate semnăturile recoltate aici pentru candidații la președinția României – fiind obținute în mod ilegal – să fie eliminate din listele de semnături prezentate la BEC, reintrându-se astfel în transparență și legalitate, pentru a se asigura desfășurarea în deplină constituționalitate a unui scrutin echitabil, echidistant, onest, și a se scoate Diaspora din rolul de Jolly-Joker electoral în care a fost distribuită în ultimul deceniu.

Pe această linie, Asociația Românilor din Italia solicita clasei politice și președintelui României, domnului Klaus Iohannis, evaluarea activității politice a pseudopartidului USR-PLUS și luarea măsurilor necesare minimalizarii daunelor economico-sociale create de această grupare”.

 

„ARI cere dizolvarea actualului guvern, îndepărtarea USR-PLUS din orice formă de autoritate de Stat”

 

„ARI cere dizolvarea actualului guvern, îndepărtarea USR-PLUS din orice formă de autoritate de Stat și reconfigurarea spectrului politic prin alegeri anticipate. Nu putem să continuăm pe această cale care este una a dezastrului. Cine nu vede și nu-și dă seama de fariseismul celor de la USR-PLUS, de cacealmaua lor trădătoare, de vânzare de țară în schimbul satisfacerii propriilor interese cât se poate de mercantile, este fie manipulat până la spălarea creierului, fie de-o seamă cu ei. Globaliști și neo-marxiști până în măduva oaselor, așa-zișii salvatori ai României sunt în realitate o formă deghizată de pierdere totală a identității naționale și spirituale, de aservire altor interese decât celor autohtone.

E cazul ca liberalii – care parcă aveau drept deviză enunțul “Prin noi înșine” - să se debaraseze de acești ”aliați”, dacă nu vor să fie târâți, și ei, în prăpastie. Trăind în străinătate, membrii Diasporei sunt primii care înțeleg și susțin necesitatea continuării procesului de integrare a țării și de aliniere la standardele UE. Însă una este setul de principii și valori și alta este pierderea eului identitar. În plus, a-ți ascunde sub standardurile UE (falanga Macron, falanga Merkel etc.) afacerile oneroase, consultanțele mai scumpe decât obiectul consultanței, șmenurile de toate felurile (ca să fim mai pe înțelesul neaoș), este cea mai mare păcăleală (citește șifoneală de bani) din ultimii 31 de ani – pe care ARI o denunță cu toată hotărârea.

Păcăleala pleacă chiar din denumirea cu iz fanatizat, legionaroid, a partidului, care a ajuns, iată, în stadiul de a fi nevoit să se salveze pe el însuși, dacă mai poate. Și canibalizarea reciprocă Barna – Cioloș, cărora numai de salvarea țării nu le arde, se va adânci (așa cum se adâncește canibalizarea Orban – Cîțu) cu costurile unei guvernării catastrofale pe spinarea oamenilor”, se mai arată în scrisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel