Românii din Germania, protest împotriva abuzurilor comise în cazul fetiței românce luată din brațele mamei: „Pia trebuie să vină acasă!“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii din Germania s-au reunit, vineri, 23 aprilie, la un nou protest prin care au cerut să se facă dreptate în cazul Piei, fetița româncă luată cu forța de autorități de lângă mama sa. Erich Mocanu,  fondatorul Asociației AEBS din Germania, s-a implicat direct în acest caz revoltător.

Cazul fetiței românce luată cu forța de autoritățile germane de lângă mama sa continuă să creeze revoltă, iar oamenii cer să se facă dreptate în acest caz, mai ales că a trecut o lună și jumătate de la declanșarea acestei situații crunte pentru Pia și mama sa, Mihaela.

Amintim că fetița a fost luată cu forța chiar de la școală de angajații Jugendamt din Freiburg și a fost dusă în plasament pe 10 martie. O sentință semnată de 3 judecători stabilește ca fetița să rămână lângă mama sa, decizie încălcată însă de o angajată a Oficiului de asistență socială pentru copii și tineret. 

Vezi și: Românii din Germania, protest împotriva abuzurilor comise în cazul Piei, fetița răpită de lângă mama sa

Potrivit Mihaelei Seiler, niciunul dintre criteriile pentru riscul bunăstării unui copil „NU este prezent si nici nu a fost confirmat vreodată în cazul Piei, ea fiind un copil fericit si repet, toate aceste abuzuri încălcând deciziile oficialilor germani. Asadar, in ceea ce o privește pe aceasta angajata a biroului de asistenta sociala pentru tineret Freiburg, vorbim despre abuz in serviciu, abuz de putere si multi bani. Toate aceste nelegiuiri s-au făcut cu acceptul si sub influenta tatălui fetitei noastre, personaj influent cu multe contacte si conexiuni“, spunea românca într-o petiție prin care speră să își recupereze fetița.

Erich Mocanu a declarat, în exclusivitate pentru Știri Diaspora, că „au fost tentative de a împiedica protestul, dar avocatul mamei nu s-a lăsat și până la urmă a ieșit bine, fără incidente“. „Mulți oameni ni s-au alăturat de pe drum, auzind despre ce e vorba. Am fost undeva la peste 150 de persoane, chiar si de la 500 km au venit unii sa ni se alăture“, a adăugat Erich Mocanu.

Citește mai multe: Caz REVOLTĂTOR în Germania: Fetiță româncă, răpită de autorități de lângă mama sa

„Pia trebuie să vină acasă!“, a strigat Erich Mocanu la portavoce în timpul mnifestației, explicând cazul Piei atât în limba Germană, cât și în limba română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel