Românii din Diaspora PĂRĂSESC masiv țara. Aglomerație la VAMĂ. Trafic îngreunat

Narcis Popa |
Data publicării:

Românii din Diaspora care au venit în concediu în România părăsesc țara către statele adoptive. Peste 430.000 de persoane, români și străini, au trecut frontiera în ultimele 24 de ore, cei mai mulți fiind cei care au plecat din țară. Cele mai tranzitate vămi au fost cele spre Ungaria și spre Bulgaria.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Poliția de Frontieră, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut aproximativ 430.900 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care 256.200 au fost pe sensul de ieşire din ţară.

De asemenea, frontiera a fost traversată de aproximativ 105.100 mijloace de transport, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 60% fata de valoarea medie zilnică a traficului în luna august.

„La frontiera cu Ungaria s-au prezentat aproximativ 170.000 de persoane şi 50.000 de mijloace de transport, cel mai tranzitat punct de la frontieră fiind P.T.F. Nădlac II Autostradă, prin care, în ultimele 24 de ore, au trecut aproximativ 93.000 de persoane şi peste 25.000 de mijloace de transport”, arată Poliția de Frontieră.

Astfel, având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în PTF Nădlac II, polițiștii de frontieră recomandă utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest.

De exemplu, în apropierea PTF Nădlac Autostradă se află Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac. De asemenea, pe raza judeţului Arad mai funcţionează în regim non-stop PTF Turnu şi Vărşand, iar în judeţul Bihor, pe lângă PTF Borş, sunt deschise permanent P.T.F. Salonta şi Valea lui Mihai.

De asemenea, și la granița cu Bulgaria a fost un trafic intens, astfel că polițiștii de frontieră le recomandă turiștilor să folosească toate punctele de frontieră deschise la granița comună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel