Românii cu facturile, politicienii cu scandalurile. PSD atacă dur un ministru liberal: "Este total lipsit de idei"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

În timp ce românii sunt tot mai îngrijorați de povara facturilor la energie electrică și gaze naturale, coaliția formată din PSD, PNL și UDMR este zguduită de încă un scandal. Deputatul PSD Mihai Weber a lansat un atac dur la adresa ministrului PNL al Energiei, Virgil Popescu. 

Virgil Popescu, ministrul Energiei, este "total lipsit de idei" referitor la măsurile ce ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil, este de părere deputatul PSD Mihai Weber, care spune că românii sunt cei care duc povara incompetenței acestuia. 

Partidul Social Democrat publică pe contul oficial de Facebook un mesaj semnat de Mihai Weber. 

„Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu! Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil. PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere. După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susține această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică”, scrie pe Facebook Mihai Weber.

El a arătat că majoritatea ţărilor din Europa au luat "zeci" de măsuri pentru a proteja populaţia şi economia, în timp ce în România nu s-a avut în vedere decât soluţia "cea mai păguboasă" pentru stat - compensarea unor preţuri "deja scăpate de sub control".

„Soluția reglementării prețului la energie a fost adoptată și de alte țări și, mai mult, au fost alese și alte măsuri alternative care să calmeze haosul impus de anumiți jucători de pe piață. De la asigurarea gratuității transportului pentru navetiști, subvenționarea gospodăriilor ale căror costuri la utilități erau mai mari de 30% din venit, până la suspendarea taxei de transport pentru energie sau acordarea unor vouchere pentru gospodăriile vulnerabile, iată doar câteva dintre soluțiile găsite în alte țări cu un nivel de trai mult superior decât cel din România. Ținând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va crește consumul și, prin urmare, vor crește costurile atât pentru populație, cât și pentru agenții economici, îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească și să vină urgent cu soluții care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilor la energie și gaze. Poate alege dintre soluțiile propuse de PSD sau soluțiile adoptate de alte țări din Uniunea Europeană, însă trebuie să o facă urgent, fiindcă românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței sale”, încheie Weber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel