Românii continuă să se întoarcă în țară în a patra zi de haos. Peste 22.000 de oameni au intrat în țară, în ultimele 24 de ore

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Circa 38.500 de persoane au trecut granița României, duminică, iar din acestea aproximativ 22.500 au intrat în țară, transmite, luni, Poliția de Frontieră.

Duminică, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 38.500 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 18.500 mijloace de transport (din care 10.600 automarfare), arată sursa citată.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 22.500 persoane cu 10.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 16.000 persoane cu 8.300 mijloace de transport.

„Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.700 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (5.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.900 de persoane cu 6.680 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică aproximativ 7.000 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt : PTF Nadlac I - 2.862 (din care 1.705 pe jos), PTF Nadlac II - 2.250, PTF Varşand – 494, PTF Bors 462 etc", menționează Poliția de Frontieră.

 

„A fost suplimentat personalul Poliției de Frontieră”

 

Începând de duminică, pentru fluidizarea traficului, în cooperare cu autorităţile de frontieră ungare, a fost redirecţionat traficul prin alte două puncte de trecere de la graniţa comună româno-ungară, P.T.F. Vărşand-judeţul Arad şi PTF Petea-judeţul Satu Mare.

„A fost suplimentat personalul Poliției de Frontieră planificat să desfășoare activităţi la controlul de frontieră, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră (pentru persoanele care vin pe jos). Revenim cu precizarea că formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată", precizează Poliția de Frontieră.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel