EXCLUSIV  Românii care vor să alimenteze în Ungaria, revoltați: „Pentru noi prețul e dublu!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Românii care vor să alimenteze în Ungaria, revoltați: „Pentru noi e mai scump”
Românii care vor să alimenteze în Ungaria, revoltați: „Pentru noi e mai scump”

Un șofer român de TIR, care se întorcea în țară cu mașina personală, a avut parte de câteva situații revoltătoare la mai multe stații peco din Ungaria. Ionuț susține că i-au cerut preț dublu la motorină pentru că este străin și la o stație chiar i-au refuzat alimentarea.

Revoltat, românul susține că a avut limite de alimentare în stațiile peco din Ungaria și cu un preț dublu față de cetățenii din acea țară.

„În Ungaria, la o stație peco aveau preț la litru de 480 fortinți și pentru străini sau că sunt român, au cerut 899 forinți și nu au vrut să mă alimenteze deloc. La un peco din Ungaria mi-a dat voie să pun doar 50 de litri, iar când să plătesc cu cardul mi-a spus că nu merge. Dar avea vreo șase pos-uri și pe geam doar avea afiș de visa. I-am arătat ”Hello! E visa”. Mi-a răspuns ”nema nema”. I-am explicat că nu am bani cash și că să cheme poliția că eu aici stau. Într-un final a zis că bine, merge și cu cardul. La următorul peco la care am alimentat, tot în Ungaria, mi-a oprit pompa la 20 de litri. Când am ajuns mai aproape de granița cu România am oprit la o altă stație să alimentez, am zis că e un peco cu renume și nu o să-mi facă din astea ca la celelalte stații. Pe panou scria 480 forinți, la pompă avea afiș că pentru vehicule mai mari de 3,5 t și 7,5 t prețul este de 899 forinți. I-am spus că eu nu am peste 3,5 t, i-am arătat cartea că mașina mea are 1.750 kg și mi-a spus ca ”nema nema” și nu m-a alimentat deloc și să plec. Dacă vreau la preț dublu, dacă nu să plec. Ăsta e rasisim! Dacă nu mai aveam deloc motorină și trebuia să alimentez, ce făceam?”, a povestit Ionuț pentru StiriDiaspora.ro.

Românul susține că nu se aștepta la un așa comportament și că ar vrea să apeleze mai departe la autorități și să obțină imaginile de pe camerele de înregistrare.

„Mi-e ciudă că nu am filmat. Mi-a vorbit urât în limba lui și mi-a spus că nu mă alimentează și să plec. În Ungaria este 6,20 lei motorina, dar atâta timp cât îți plătesc, de ce să nu îmi dai? Chiar mi-a pus capac, nu a vrut să mă alimenteze practic”, a mai spus românul.

 

„Au pus o limită pentru mașinile aflate în tranzit”

 

StiriDiaspora.ro a obținut și opinia unui specialist în domeniu care susține că statul ungar are o plafonare pentru mașinile aflate în tranzit. 

„Nu le convine că vii și alimentezi și pleci în România și statul ungar îți plătește o parte din carburant. Stațiile peco dacă vând mai mult decât statul decontează trebuie să plătească din buzunar. Așa că au pus o limită pentru mașinile aflate în tranzit”, a explicat Andrei pentru StiriDiaspora . 

Referitor la situația din stația peco care i-a refuzat românului total alimentarea, specialistul în domeniu susține că „sunt obligați sa alimenteze fiecare client” și că angajatul nu a procedat corect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel