Românii care s-au vaccinat cu prima doza în afara României pot face rapelul în țară 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
roman vacinat
roman vacinat

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că românii care au primit prima doză de vaccin în afara țării vor putea face rapelul în România.

 

"Am avut mai multe situații de acest gen, nu doar pentru vaccinul de la AstraZeneca, ci și pentru vaccinul produs de compania BioNTech și Pfizer. Din punct de vedere medical trebuie asigurat rapelul pentru aceste persoane și acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată. Sunt cazuri punctuale unde în situația respectivă persoană se va adresa unui centru de vaccinare din proximitatea domiciliului cu dovadă că a fost vaccinat cu prima doză pentru a ști exact ce tip de vaccin să-i fie administrat și evident că se va asigura vaccinarea", a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că de luni, 1 martie, vor fi cel puțîn 30.000 de persoane vaccinate în fiecare zi și vor fi zile în care se va depăși cifra de 40.000 de persoane imunizate. El a adăugat că scăderea persoanelor vaccinate în ultimele zile a fost cauzată de numărul limitat de doze pe care l-a avut România.

"Aș vrea să fac o precizare legată de această scădere din ultimele zile a numărului de persoane vaccinate la nivel național, a fost o scădere practic cauzată de numărul limitat de doze din luna februarie în sensul în care pe baza calendarului de livrare am blocat locurile la programare după 11 februarie și am deschis noi locuri din 1 martie. De mâine vor fi cel puțin 30 de mii de persoane vaccinate în fiecare zi, vom avea zile în care vom depăși 40.000 de persoane vaccinate. Această scădere din ultimele zile nu este cauzată de scăderea adresabilității persoanelor, ci a fost generată de lipsa programărilor care la rândul ei a fost cauzată de o indisponibilitate a dozelor. A trebuit să și reprogramăm o parte dintre persoane pentru că am avut suficiente doze", a explicat Valeriu Gheorghiță, duminică seară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel