Românii care merg la pescuit pot fi sancționați. Amenzi usturătoare care pot ajunge până la 1.500 de lei

Nicoleta Baciu / 9 iul 2021, 22:23 Salveaza PDF Comentarii
foto ILUSTRATIv
foto ILUSTRATIv

Românii, pasionați de pescuit, recreativ sau sportiv, riscă amenzi usturătoare dacă nu respectă regulile în vigoare. Jandarmii reamintesc legislația în domeniu și sancțiunile.

În conformitate cu O.U.G. nr. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura, următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei:

pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi de alte vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale;neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile;încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă;pescuitul recreativ al oricăror specii de peşti şi altor vieţuitoare acvatice sub dimensiunile minime legale.

Se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei, după caz:

- pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie;

- pescuitul cu lanseta folosind plasă monofilament.

Capturarea peştelui cu unelte de plasă şi cu pripoane, în râurile şi lacurile din zona de munte, precum şi în râurile colinare şi de şes, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 1.500 de lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului, a autorizaţiei sau a licenţei, după caz.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy