Românii care au venituri nejustificate vor fi taxați de fisc

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Românii care au venituri nejustificate vor fi taxați de fisc
Românii care au venituri nejustificate vor fi taxați de fisc

Veniturile obținute de persoane fizice din surse care nu pot fi identificate vor fi taxate de fisc începând de la jumătatea anului viitor.

Din 1 iulie 2024, impozitul pentru acest tip de venituri va crește de la 16% la 70%, conform noii legi privind măsurile fiscale, care a fost publicată la sfârșitul săptămânii trecute în Monitorul Oficial.

În cazul persoanelor fizice la care inspectorii fiscali găsesc, în urma controalelor, venituri din surse neidentificabile, impozitul aplicabil urmează să fie majorat, de la 1 iulie 2024, de la 16% la 70%.

Potrivit avocatnet.ro, legea de modificare a legislației fiscale (Legea 296/2023), apărută vineri în Monitorul Oficial, conține inclusiv o prevedere pentru majorarea impozitului pentru veniturile din surse neidentificabile.

Astfel, articolul 117 din noua lege,  prevede ”Definirea și impozitarea veniturilor a căror sursă nu a fost identificată: Orice venituri constatate de organele fiscale, în condițiile Codului de procedură fiscală, a căror sursă nu a fost identificată, se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului și al accesoriilor.”

Aceste prevederi vor intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2024 și se aplică deciziilor de impunere emise de organele fiscale începând cu aceeași dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel