Românii care au semănat haos într-un oraș din Spania, după ce au aruncat în aer o bancă, capturați: Listă lungă de infracțiuni în toată țara

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O explozie puternică i-a surprins pe locuitorii din San Claudio la primele ore ale dimineții de sâmbătă. În jurul orei 4.00, o explozie puternic  a aruncat în aer bancomatul și a provocat pagube mari la sucursala locală a Liberbank, acum Unicaja Banco. Garda Civilă a sosit la fața locului și a surprins patru tineri care fugeau de la locul incidentului, în apropierea bisericii.

Inițial s-a speculat că cei patru autori ar fi galezi, dar ulterior au fost identificați și toți cei patru bărbați sunt de naționalitate română. Ei sunt acuzați că au aruncat în aer sucursala bancară San Claudio pentru a fura banii din interior, în primele ore ale dimineții de sâmbăta trecută, fiind trimiși ieri la închisoarea León din Mansilla de las Mulas, din ordinul judecătorului de la Judecătoria de instrucție nr. 6 din Ponferrada.

Operațiunea Guardia Civil de arestare a autorilor a accelerat o operațiune în curs de desfășurare care a dus la arestări în alte comunități autonome, potrivit unor surse din comandamentul din Asturias.

Magistratul a dispus arestarea provizorie fără cauțiune pentru cei patru indivizi suspectați de comiterea altor explozii similare precum cea din orașul Oviedo din acest weekend. Deși investigațiile sunt încă deschise, judecătorul a identificat deja șapte posibile infracțiuni: furt calificat, distrugere, posesie ilegală de explozibili, furt de autovehicule, falsificare de documente, organizare criminală și atac asupra unui agent al autorității.

Românii care au aruncat  în aer o bancă, la închisoare

 

Deși au fost arestați la Oviedo, au fost transferați imediat la Ponferrada, deoarece tribunalul din această localitate deschisese un proces împotriva acestei presupuse bande organizate, care este acuzată de numeroase episoade de jafuri cu forța în diferite părți ale țării.

Unitatea Centrală Operativă (UCO) a Gărzii Civile îi urmărea pe acești infractori de mai mult timp, deși episodul din San Claudio a declanșat arestările, despre care Garda Civilă asigură că va prezenta un raport detaliat în zilele următoare, după ce se vor face suficiente progrese în investigații și acestea se vor încheia cu arestarea tuturor suspecților.

Bancomate aruncate în aer de români în toată Europa

 

Recent, un român de 30 de ani a fost arestat în Austria, după ce a aruncat în aer un bancomat dintr-o clădire de apartamente din Elveția. Pagubele create de el se ridică la aproape 130.000 de franci elvețieni.

În acel moment, autorul a jefuit numerar în valoare de 126.600 de franci și a lăsat în urmă pagube materiale de aproximativ 100.000 de franc. Suspectul, un român de 30 de ani, este condamnat la o pedeapsă anticipată.

În aceeași lună în care banca din Sevelen a reușit să pună în funcțiune un nou bancomat - și anume în iunie 2020 - suspectul a fost arestat în Austria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel