Românii, atrași de salariile din Italia și Anglia. Ofertele de muncă, anunțate recent de aceste țări

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:
Românii, atrași de salariile din Italia și Anglia
Românii, atrași de salariile din Italia și Anglia

Italia, Germania și Spania rămân țările „preferate” ale românilor pentru salarii mari. O statistică a Institului Național de Statistică din Italia arată că în acest stat sunt peste un milion de români care muncesc.

Cei mai mulți dintre români aleg Italia, Germania și Marea Britanie pentru a câștiga salarii mai mari. Autoritățile din Italia spun că pe teritoriul acestui stat sunt peste un milion de români. Cei mai mulți lucrează în domeniul medico-sanitar și de îngrijire socială. Aici salariile variază între 1500 și 2500 de euro net.

În Germania și Marea Britanie, cei mai mulți dintre români lucrează în domeniul construcțiilor sau ca șoferi. Salariile nete pe care le încasează românii  angajați în aceste domenii variază între 2000 și 2500 de lire/lună.

Spania  este, de asemenea, căutată de români. Veniturile nete pe care le obțin românii în această țară ajun la 1000-1500 euro, Sunt vizate locuri în alimentația publică sau în domeniul asistenței sociale.

Anglia, „deschide porțile” pentru șoferii români

 

Aflată în plină criză de combustibil, Anglia a decis să deschidă porțile pentru străinii care vor să lucreze ca șoferi pe tir. Guvernul din Marea Britanie a  alocat  10 milioane de lire sterline pentru a angaja 3.000 de șoferi de vehicule grele. De asemenea, a luta măsuri pentru oferirea de cursuri pentru integrarea în muncă a peste 1000 de străni, relatează The Independent.

Vizele temporare de muncă în Anglia vor fi acordate până pe 24 decembrie, conform sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel