Românii, aşteptaţi să doneze sânge pentru răniţii din Ucraina

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Românii sunt aşteptaţi să doneze sânge pentru militarii şi civilii răniţi în Ucraina. Ministerul Sănătăţii anunţă că, în toată ţara, centrele de transfuzie sanguină vor avea program până la ora 17.30.

"Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga țară își stabilesc programul în timpul săptămânii până la ora 17.30. Vă așteptăm să donați sânge pentru militarii și cetățenii răniți în urma atacurilor Federației Ruse asupra Ucrainei. Printr-un gest simplu puteți ajuta la salvarea unei vieți!

Dacă alegeți să donați sânge, potrivit Institutului Național de Hematologie Transfuzională, trebuie să fiți odihniți și bine hidratați, să nu fumați cu o oră înainte de donare și să nu consumați alcool, grăsimi, dulciuri concentrate, să nu luați medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice, etc) și să aveți un act de identitate cu dumneavoastră.

Se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, la un interval de minimum două luni între donările de sânge total, fără a depăși 5 donări pe an pentru bărbați și 4 donări pe an pentru femei.

Pentru informații suplimentare despre donarea de sânge vă rugăm să consultați site-ul Institutului Național de Hematologie Transfuzională.

Lista completă a centrelor unde puteți dona dar și adresele și numerele de telefon sunt afișate AICI

 

Drama unei gravide din Ucraina. Tânăra a ajuns la spitalul din Galați, după ce a pierdut sarcina din cauza stresului

 

O tânără din Ucraina, în vârstă de doar 17 ani, aflată în primul trimestru de sarcină, a ajuns, marţi, cu ambulanţa la Maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi, ea pierzând însă sarcina, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit medicilor, starea pacientei este stabilă, ea fiind sub supraveghere la unitatea spitalicească, iar cauza probabilă a pierderii sarcinii a fost indicată acumularea de oboseală şi stres din ultimele zile.

Impresionată de cazul tinerei din Ucraina, un cadru medical de pe ambulanţa care a adus-o la maternitate, s-a întors cu îmbrăcăminte şi alimente pentru aceasta.

La Maternitatea din Galaţi a ajuns şi o altă gravidă din Ucraina, în vârstă de 23 de ani. Tânăra a venit la spital pentru un control, acuzând contracţii şi dureri. În acest caz, medicii au constatat că fătul este bine, iar sarcina nu se află în pericol.

Reprezentanţii Maternităţii "Buna Vestire" din Galaţi au transmis că sunt disponibili pentru a acorda asistenţă medicală atât în caz de urgenţă cât şi în regim programat tuturor femeilor din Ucraina care vor avea nevoie, programări putând fi făcute şi telefonic, la numărul 0236.413.131. 

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel