Românii ar putea primi 5.000 de euro drept ajutor. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Românii ar putea primi 5.000 de euro drept ajutor. Ce condiţii trebuie să îndeplineasc
Românii ar putea primi 5.000 de euro drept ajutor. Ce condiţii trebuie să îndeplineasc

Vești bune pentru o categorie de români. Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi a anunțat un program special pentru persoanele cu dizabilități prin care acestea pot primi un voucher în valoare de 5.000 de euro care să-i ajute să-și găsească mai repede un loc de muncă. 

Proiectul lansat de Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi  se intitulează ”Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități” și se adresează persoanelor greu încercate de soartă.

Obiectivul general anunțat de Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi al proiectului îl reprezintă asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional, în vederea creșterii șanselor la piața liberă a muncii.

Mai exact, proiectul se adresează șomerilor și persoanelor inactive cu dizabilități, cu accent pe lucrătorii vârstnici, cu vârste cuprinse între 55 și 64 ani. Pot beneficia la cerere de voucherul de 5.000 de euro și persoanele cu dizabilități non-NEET șomere, persoane inactive, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă care beneficiază de măsuri active de ocupare. Autoritatea vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități cu o subvenție sub formă de vouchere pentru achiziționarea de dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces, altele decât cele finanțate prin Fondul national unic de asigurări sociale de sănătate.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel