România preia IMIGRANȚII pe care nu îi vrea Salvini

Liviu Ludovic |
Data publicării:

România îşi exprimă disponibilitatea de a prelua o parte dintre cei 47 de migranţi blocaţi pe o navă în apele teritoriale ale Italiei. Decizia vine după ce ministrul de interne italian, Matteo Salvini, a închis porturile ţării sale pentru migranţi.

"În contextul situaţiei create de blocarea unei nave umanitare cu 47 de migranţi la bord în apele teritoriale ale Italiei, autorităţile române şi-au manifestat, de principiu, disponibilitatea de a efectua o analiză în vederea preluării, alături de alte state membre ale Uniunii Europene, a unei părţi din respectivii migranţi. Analiza va fi efectuată raportat la capacităţile fiecărui stat membru care şi-a manifestat disponibilitatea de preluare şi acomodare a migranţilor", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, în urma exprimării disponibilităţii de principiu a unor state membre, printre care şi România, oficialii italieni au acceptat ca migranţii blocaţi pe nava umanitară să fie debarcaţi şi preluaţi în custodie de autorităţile naţionale competente.

Vezi și: CEDO solicită de URGENȚĂ guvernului Italiei să ofere sprijin migranților

"Deşi nu este o decizie fermă, exprimarea disponibilităţii de către România de preluare a unui număr de migranţi vine ca o confirmare a principiului solidarităţii membrilor Uniunii Europene pentru gestionarea fenomenului migraţionist, principiu promovat de Preşedinţia română a Consiliului UE", se arată în comunicatul citat.

MAI precizează că oficialii români păstrează permanent legătura cu omologii italieni şi instituţiile europene pentru soluţionarea acestei situaţii umanitare. 

Amintim că ministrul de interne italian Matteo Salvini, care a închis porturile ţării sale pentru migranţi, făcând din aceasta vârful de lance al activităţii sale, a avertizat că aceştia pot debarca doar cu condiţia să plece în Germania sau în Olanda, ceea ce organizaţia neguvernamentală a denunţat ca pe o 'luare de ostatici politică'.

Vezi și: Salvini, REACȚIE după acuzația de sechestrare de persoane: "Frică? ZERO"

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel