România pierde cursa pentru înființarea unei baze militare americane permanente

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

În România nu va exista o bază militară americană permanente, după ce oficiali SUA au anunțat că se poartă negocieri cu reprezentanți ai Guvernului polonez, conform militarytimes.com,scrie global-def.com.

Publicația notează că România și Polonia au fost singurele țări din estul Europei care au vrut  găzduirii unor baze militare permanente pe teritoriul lor, ca o garanție suplimentară de securitate împotriva acțiunilor militare agresive ale Rusiei. 

Dar, s-ar părea că negocierile cu Polonia au intrat într-un stadiu avansat, iar oficiali ai Pentagonului i-au făcut o ofertă Poloniei pentru înființarea unei baze militare permanente.

Chiar dacă se lucrează deja la acordul tehnic între SUA și Polonia, vor mai trece câțiva ani până la operaționalizarea unei baze militare americane pe teritoriul polonez.

Referitor la subiect, președintele Donald Trump a spus că Polonia s-a oferit să contribuie cu peste două miliarde de dolari la înființarea acestei baze, iar omologul polonez, Andrzej Duda, a adăugat, glumind, că baza militară s-ar putea numi ”Fort Trump”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel