România, pe prima pagină a revistei Cyclist din MAREA BRITANIE: „Am de ce să-mi fac GRIJI. / Sunt nevoit să fiu de acord cu Clarkson!”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

„Cyclist", una dintre cele mai apreciate și cunoscute reviste în rândul pasionaților de ciclism  din Marea Britanie, dedică României prima pagină a ediției. Ce au văzut jurnisliștii britanici în excursia lor prin România i-a lăsat fără grai.

Numărul de octombrie al revistei britanice „Cyclist", una dintre cele mai apreciate și cunoscute reviste de profil în rândul pasionaților de ciclism, dedică României acest număr, cu ocazia aniversării a 45 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului. „Cel mai frumos drum din lume” este titlul de deschidere al reportajului realizat de Felix Lowe și fotoreporterul Alex Duffill.

O echipă a revistei a venit special în România pentru a vizita Transfăgărășanul, dar și cel mai lung tunel rutier din România, de 887 metri, situat la cea mai mare altitudine din ţară: 2.045 metri. În cele 16 paginii, jurnaliștii britanici descriu România așa cum au văzut-o ei.

„Spune-i oricărui ciclist pasionat că mergi la o plimbare în România și te vor avertiza în privința maidanezilor! Dar odată ajunși pe Transfăgărașan nu trebuie să vă feriți de câini. Sunt în România de mai puțin de o jumătate de zi și deja am văzut doi urși. (...) Prin pădurea densă pe care o parcurg astăzi, în sus și peste Fărăgaș, cei mai înalți munți ai Carpaților Meridionali, merg într-un ritm lent, cu 40 de kilometri pe oră. Am de ce să-mi fac griji. De vampiri, de câini și de cei 6.000 de urși!“, a relatat Felix Lowe în cuprinsul materialului său dedicat României.

Drumul a fost prezentat și în celebra revistă Top Gear în 2009, când Jeremy Clarkson a avut doar cuvinte de laudă despre Transfăgărășan. „Acesta este cel mai bun drum din lume! România îți mulțumim că ai acest drum. Putem să rămânem aici pentru totdeauna?”, spunea Clarkson.

„Sunt nevoit să fiu de acord cu Clarkson!”, mai spune Lowe în relatarea peripețiilor sale din  România.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel