România, locul 3 în topul celor mai bune țări pentru freelancerii digitali. Clasamentul este condus de Spania

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
România, locul 3 în topul celor mai bune țări pentru nomazii digitali. Clasamentul este condus de Spania. Sursa - Pexels
România, locul 3 în topul celor mai bune țări pentru nomazii digitali. Clasamentul este condus de Spania. Sursa - Pexels

Companiile fac eforturi pentru a aduce oamenii înapoi la birou, dar angajații își doresc să poată călători fără să renunțe la job. VisaGuide.World, o platformă online de informare, a întocmit Indexul vizelor în care sunt clasate cele mai bune țări pentru nomazii digitali.

Indexul vizelor în care sunt clasate cele mai bune țări pentru nomazii digitali pe baza a fost întocmit pe baza următorilor factori:

Disponibilitatea unei vize pentru nomazii digitali; Viteza internetului; Politici fiscale; Cerințe de venit pentru cererea de viză; Costul vieții în euro; Evaluare globală de sănătate; Popularitatea turismului.

Țările europene domină din nou în Top 10, dar există câteva surprize. Deși de ani de zile Portugalia se număra printre cele mai populare și îndrăgite destinații pentru nomazii și expații digitali, în prezent nu mai ocupă primul loc în lista VisaGuide.World și este depășită de România (locul trei) și Croația (locul cinci).

Portugalia a anunțat câteva modificări de politică care vor intra în vigoare în 2024, care ar putea fi considerate nefavorabile pentru nomazii digitali, inclusiv încetarea regimului de rezidență, care permite impozite mai mici în termen de 10 ani pentru noii rezidenți, indiferent de naționalitatea lor.

Spania este cea mai bună țară pentru nomazii digitali pentru anul viitor, cu un scor de 4,50 din 5. Din 2023, viza de muncă la distanță în Spania permite oamenilor să locuiască în țară până la un an, atâta timp cât au un venit de cel puțin două ori salariul minim din Spania - peste 2.600 de euro pe lună.

Argentina a fost clasată drept a doua cea mai bună țară pentru nomazii digitali în 2024, deoarece viza permite lucrătorilor la distanță să rămână timp de șase luni, cu opțiunea de a-și reînnoi șederea cu până la un an.

Când a fost anunțată viza de nomad digital în 2022, guvernul argentinian a mai spus că solicitanții vor primi reduceri la transferurile de la aeroport, transport, sejururi la hotel și spații de lucru în comun.

Nu este încă clar care sunt cerințele de venit pentru lucrătorii digitali pentru a aplica pentru viza specială în Argentina. Potrivit raportului VisaGuide.World, vizele argentiniene permit, de asemenea, nomazilor să trăiască fără taxe pe toată durata șederii lor.

Raportul subliniază, de asemenea, că viteza mare a internetului și popularitatea Argentinei în rândul turiștilor sunt doi factori suplimentari care fac din țara un favorit printre nomazii digitali, scrie profit.bg.

România se află pe locul 3 în clasamentul VisaGuide.World

 

Principalele motive pentru care România este a treia cea mai bună destinație pentru nomazii digitali:

Viteză Internet -  O viteză de internet foarte rapidă (260,97 Mbps);

Costul redus al vieții pentru nomazii digitali - 539,7€ pe lună;

Politica fără taxe - Nomazii digitali nu trebuie să plătească impozite atunci când dețin o viză de nomad digital;

Popularitatea Turismului -  România atrage tot mai mulți turiști cu atracțiile sale captivante (locul 8 în listă).

 

Iată toate țările din Top 10 pentru 2024

Spania,

Argentina,

România,

Emiratele Arabe Unite,

Croaţia,

Portugalia,

Uruguay,

Malta,

Norvegia,

Andorra.


În restul listei VisaGuide.World, care include un total de 38 de țări, este impresionantă și prezența altor țări europene, printre care Muntenegru (12), Cehia (17), Ungaria (18), Estonia (20), Grecia ( 28).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel