România, lăsată încă o dată pe dinafară. Cancelarul austriac, vizită în Bulgaria să vadă granițele

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Președintele bulgar Rumen Radev și cancelarul austriac Karl Nehammer
Președintele bulgar Rumen Radev și cancelarul austriac Karl Nehammer

Bulgaria pare să facă un pas înainte spre aderarea la Schengen, după ce președintele Rumen Radev a mers la concertul de Anul Nou de la Viena și a stabilit o vizită a cancelarului austriac în țara sa. 

Karl Nehammer şi preşedintele bulgar Rumen Radev au căzut de acord cu privire la o vizită a cancelarului austriac şi a ministrului său de interne Gerhard Karner la frontiera bulgară, pe 23 ianuarie, potrivit celor relateate de agenţia austriacă de presă APA.

Votul Austriei împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen a provocat nemulţumire în ambele ţări, iar cancelarul federal Karl Nehammer încearcă acum să repare situația, comentează cotidianul "Die Presse", menţionând că preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a fost invitatul lui Nehammer la concertul de Anul Nou de la Viena.

Karl Nehammer va merge să viziteze granița Bulgariei 

 

Potrivit publicațiilor externe, cei doi oficiali au discutat duminică și au stabilit că vor "colabora îndeaproape pentru a consolida protecţia frontierelor externe ale UE", după cum a menționat Karl Nehammer.

Austria a refuzat intrarea Bulgariei și României în Schengen, motivând numărul mare de migranți care ajung în vestul Europei prin cele două țări. Ca și România, autoritățile de la Sofia au contestat faptul că o mare parte dintre solicitanţii de azil ar veni prin Bulgaria. Bulgarii chiar au susţinut că veto-ul austriac a fost motivat de politica internă.

În prezent, lucrurile par să ia o întorsătură, iar cancelarul Nehammer doreşte să sprijine Bulgaria pentru a obţine mai mult ajutor din partea UE pentru protecţia frontierelor externe, mai scrie agenție DPA. 

 

Președintele bulgar a mers la concertul de Anul Nou de la Viena

 

Într-o postare pe contul oficial de Facebook, Rumen Radev i-a mulțumit cancelarului Nehammer pentru invitația la concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, dar și pentru „pentru poziția comună și dorința exprimată de a aprofunda parteneriatul dintre Bulgaria și Austria”.

De asemenea, acesta a vorbit și despre tema migrației, spunând că nu este în interesul Europei ca mii de migranți ilegali să ajungă în statele membre ale UE.

"Paza frontierelor externe ale UE reprezintă un angajament al tuturor statelor membre și este esențială pentru combaterea migrației ilegale. Presiunea sporită a migrației către Europa afectează toate țările și necesită o cooperare și mai strânsă, precum și un sprijin tehnic și financiar specific.

Nu este în interesul Europei ca mii de migranți ilegali să treacă în statele membre ale UE, ceea ce reprezintă, de asemenea, o problemă gravă de securitate pentru Uniune. Îl apreciez pe cancelarul federal al Austriei, Karl Nehammer, pentru poziția comună și dorința exprimată de a aprofunda parteneriatul dintre Bulgaria și Austria, precum și pentru invitația de a participa la concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena”, este mesajul postat pe contul lui Rumen Radev de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel