România, invitată la un important târg la Madrid. Două milioane de vizitatori aşteptaţi

Mihai Ciobanu / 17 mai 2018, 21:47 Salveaza PDF Comentarii

România a fost invitată să participe la Târgul de Carte de la Madrid care, timp de 17 zile, va umple de cărţi aleile Parcului Retiro.

România va participa, în calitate de ţară invitată, la Târgul de Carte de la Madrid, care se va desfăşura anul acesta în perioada 25 mai-10 iunie.  Cea de-a 77-a ediţie a Târgului de Carte de la Madrid care timp de 17 zile va umple de cărţi aleile Parcului Retiro şi al cărui program a fost prezentat joi mediilor de comunicare. 

Târgul de carte este organizat de Asociaţia Librarilor din Madrid, Asociaţia editorilor din Madrid şi Federaţia Asociaţiilor Naţionale de distribuţie de carte (FANDE), în colaborare cu Primăria Madridului şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Sportului din Spania. Conform datelor organizatorilor, cele peste 350 de standuri sunt vizitate anual de peste 2.000.000 de persoane în cele 17 zile, fiind astfel un eveniment unic prin specific şi afluenţă, având nu doar un puternic caracter literar, ci şi unul popular. 

Evenimente dedicate literaturii române

Participarea României, respectiv a Institutului Cultural Român, cu stand propriu la Târgul de Carte de la Madrid a început în 2012 şi a fost apreciată la toate nivelurile, în presă, la nivel de editori, librari, la nivel protocolar dar şi de comunitatea românilor din Madrid. 

Poetul şi criticul literar Mircea Cărtărescu (Bucureşti, 1965), considerat cel mai important autor român contemporan, va susţine conferinţa care inaugurează activităţile culturale, alături de care va fi prezentă şi poeta şi eseista Ana Blandiana (Timişoara, 1942). Peste 40 de autori români contemporani vor fi prezenţi la Madrid cu prilejul târgului care se desfăşoară anul acesta sub sloganul 'Historia por descubrir, historias por escribir' (Istoria pentru a descoperi, istorie pentru a scrie). 

Pe lângă evenimentele dedicate literaturii române vor fi organizate şi activităţi care să pună în evidenţă cultura, civilizaţia şi valorile româneşti. La ediţia de anul acesta a târgului vor avea loc şi activităţi legate de ţările latino-americane, întâlniri cu directori ai reţelelor de biblioteci publice din America Latină; zilele 'Iberoamérica, mercado y lectura' şi programul 'Centroamérica edita' (în care opt edituri independente din America Centrală îşi vor prezenta cărţile). 

O altă activitate programată este Congresul Internaţional al Drepturilor de Autor şi Proprietate Intelectuală care se va desfăşura în perioada 7 - 8 iunie, sub egida baroului Cremades&Calvo Sotelo, prilej cu care va fi adus un omagiu operei laureatului premiului Nobel pentru Literatură, Mario Vargas Llosa, şi activităţii sale în favoarea susţinerii proprietăţii intelectuale.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy