Presa elvețiană: Pentru guvernul român, să se LIBEREZE de UE înseamnă să-i scape de ÎNCHISOARE pe unii din liderii PSD”

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Postul elvețian de radio RTS  a prezentat în emisiunea ”Tout une monde” un material în care România  este descrisă ca "Un nou ghimpe pentru UE."

 

"România este una din țările cele mai sărace din UE, unul dintre principalii beneficiari de fonduri europene. Și reprezintă un nou ghimpe, deoarece aceste ultime luni, guvernul de la București s-a distanțat de Bruxelles, devenind unul dintre criticii săi cei mai fervenți.

De ce guvernul roman se distanțează de UE? Mai întâi este o formă de oportunism electoral: câștigarea voturilor în regiuni unde populația se simte marginalizată în Europa. Apoi să capitalizeze în ceea ce Bucureștiul consideră un atac la adresa suveranității sale, deoarece Bruxelles-ul critică România pentru modificările aduse legilor justiției și Codurilor penale. Jean-Claude Juncker chiar se teme că acestea fragilizează lupta anticorupție. Astfel, pentru guvernul român să se libereze de UE înseamnă să-i scape de închisoare pe unii din liderii PSD, bănuiți de corupție de către UE (…) populația României este exasperată de numărul foarte mare de cazuri de corupție care au generat tot atâtea anchete (răspunsul este oferit de același reporter care a fost în România)."

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel