România, în alertă: Încă două suspiciuni de infecție cu Omicron în avionul care a venit din Africa de Sud

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Alte două persoane care au fost repatriate cu avionul Tarom din Africa de Sud sunt infectate cu COVID 19. A a treia persoană este unul dintre sportivii din Baia Mare. Testele au fost trimise la laborator pentru a se stabili dacă este vorba despre Omicron sau alte variante ale virusului. 

Potrivit autorităților, este vorba despre două persoane care au fost depistate pozitiv în urma testelor făcute pe aeroportul Otopeni. Acestea se află în carantină.

De asemenea, pentru aceste persoane au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii oamenilor cu care au intrat în contact.

Probele lor au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru a se stabili dacă este vorba despre varianta Omicron. Al treilea caz de infectare cu COVID 19 a fost descoperit miercuri în grupul sportivilor din Baia Mare repatriați din Africa de Sud.

Un jucător de rugby de la CSM Baia Mare, întors din Africa, a fost confirmat cu Covid

 

Un jucător de la CSM Știința Baia Mare, repatriat marți din Africa de Sud, a fost confirrmat cu noul coronavirus. O probă va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino.

Un jucător din cadrul echipei de rugby Știința Baia Mare a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Proba RT-PCR recoltată marți seara la Aeroportul Internațional Maramureș are rezultat pozitiv.

Jucătorul este internat in spital. El nu are probleme de sănătate, dar este ținut sub observație și beneficiază de tratament medical.

„Având in vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvențiere la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară București”, a anunțat CJSU Maramureș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel