România a înghețat. Zonele unde s-au resimțit chiar și -30 grade Celsius

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

România este prinsă că într-un clește de gheață și nu va scăpa curând de acest episod extrem. În unele zone, temperaturile resimţite au fost și de minus 30 de grade.

Cel mai afectat este nordul Moldovei, unde drumurile sunt măturate de viscolul puternic. Iar valul de ger siberian abia s-a așternut. Până luni, toată țara se află sub un cod galben de vreme deosebit de rece.

În Botoşani, viscolul şi gerul au creat necazuri. De altfel, tot judeţul s-a aflat sub cod portocaliu de vreme rea. Şase sectoare de drumuri judeţene şi trei naţionale au fost închise.

La Iaşi, un bărbat de 79 de ani care locuia singur într-o comună din judeţ a murit din cauza gerului. Vecinii l-au găsit în comă, iar medicii nu l-au mai putut salva.

 

A fost ger şi la mare

 

La Rânca erau -20 de grade în zori. Telescaunul de pe vârful Păpușa a rămas închis în ciuda eforturilor făcute de administratorii domeniului schiabil pentru a menţine pârtia funcțională.

A fost ger şi la mare. Plaja a oferit un spectacol mai puţin obişnuit, fiind acoperită cu zăpadă. Suficientă ca nişte copii să facă şi un om de zăpadă. Sute de oameni au ieşit la plimbare.

„Este în continuare rece şi temperaturile vor fi în continuare negative, în cea mai mare parte a ţării. La cum se arată prognoza nu vine primăvara încă”, a spus Andrei Pletea, meteorolog, la Știrile PRO TV.

Până luni, toată ţara se află sub avertizare de cod galben de vreme rece şi vânt puternic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel