România a donat 11 ambulanțe serviciilor de urgență din Ucraina

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Tragedie în Bistrița Năsăud: Doi copii au fost loviți puternic de o mașină. Unul dintre ei este în stare critică la spital
Tragedie în Bistrița Năsăud: Doi copii au fost loviți puternic de o mașină. Unul dintre ei este în stare critică la spital

11 ambulanțe, nouă din dotarea Serviciilor Județene de Ambulanță și două din dotarea SMURD, au fost donate de țara noastră serviciilor de urgență din Ucraina, transmite Executivul. 

"11 ambulanțe, 9 din dotarea Serviciilor Județene de Ambulanță și 2 din dotarea SMURD au fost donate de țara noastră serviciilor de urgență din Ucraina”, potrivit unui comunicat de presă.

Guvernul menționează că autospecialele sunt complet echipate și funcționale și vor fi folosite pentru evacuarea răniților și acordarea ajutorului medical de urgență.

Donarea către partea ucraineană a celor 11 ambulanțe a fost aprobată la finalul lunii trecute, la propunerea CNSU, prin Hotărâre de Guvern.

„Este o donație făcută către autoritățile din Ucraina, potrivit unui memorandum pe care Guvernul l-a aprobat și a răspuns în acest fel solicitării autorităților din Ucraina de a acorda asistență internațională în contextul gestionării situației generate de agresiunea militară rusă”, a declarat pe 25 martie Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Șase persoane au fost ucise într-un atac cu rachete asupra Lvivului

 

Guvernatorul regional din Lviv, Maksym Kozystkiy, a declarat că șase persoane au fost ucise și opt rănite în atacul cu rachete care a avut loc în orașul ucrainean Lviv. Cinci rachete au lovit orașul din vestul țării, unde refugiații ucraineni au fugit spre granița cu Polonia.

Trei rachete au lovit instalații de infrastructură militară, a spus guvernatorul, în timp ce una a lovit o instalație de înlocuire a anvelopelor auto.

Orașul nu a avut parte de lupte în timpul invaziei Rusiei, deși au existat lovituri aeriene - inclusiv una care a lovit o instalație de depozitare a combustibilului în urmă cu câteva săptămâni.

Lviv se află la aproximativ 70 km de granița cu Polonia.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel