Români întorși de la graniță. Anunțul MAE

Raluca Andrei |
Data publicării:
Români întorși de la graniță
Români întorși de la graniță

MAE informează că urmăreşte cu "atenţie" şi "preocupare" situaţia creată la graniţa României cu Republica Moldova şi a solicitat, "în spiritul dialogului şi cooperării care caracterizează relaţia dintre cele două state", explicaţii cu privire la motivele pentru care cetăţenilor români nu li s-a permis trecerea frontiere.

În acest sens, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti a fost invitat la consultări pentru clarificări suplimentare, a anunţat MAE.

"De asemenea, prin intermediul Ambasadei României de la Chişinău s-au făcut demersuri pentru a ne asigura că cetăţenilor români le sunt respectate drepturile, aşa cum este normal într-un stat aflat într-o relaţie de asociere cu UE şi de parteneriat strategic cu România", a precizat sursa citată.

MAE anunţase anterior că Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a decis, luni, întoarcerea de la Vama Albiţa a unui grup de români care fac parte din Marşul Unirii pe motiv că "au perturbat" ordinea publică.

Potrivit unei informări a MAE, din punctul de vedere al autorităţilor de frontieră române, grupul de persoane care s-a prezentat în cursul dimineţii de 27 august la Albiţa nu a perturbat în niciun fel ordinea şi liniştea publică în partea românească şi nici nu a adus atingere regimului juridic al frontierei de stat.

"Ambasada României în Republica Moldova s-a autosesizat cu privire la existenţa unui grup de cetăţeni români care, la data de 27 august 2018, au dorit să intre pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi cu privire la comunicatul de presă transmis de Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova. Conform precizărilor instituţiei menţionate, 'cetăţenilor români, care fac parte din Marşul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat, fiind întorşi la intrarea în Republica Moldova. Motivul interzicerii este perturbarea ordinii publice în zona de frontieră, cu încălcarea regimului punctelor de trecere'. Menţionăm că aceasta a fost o decizie a autorităţilor Republicii Moldova, iar Ambasada României la Chişinău urmăreşte ca în dialogul cu autorităţile din Republica Moldova drepturile cetăţenilor români să fie respectate, în conformitate cu reglementările interne din acest stat şi obligaţiile internaţionale ale Republicii Moldova", menţiona MAE.

Vezi și: Românii, interdicție pe teritoriul Republicii Moldova: "Este inadmisibil!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel