Români condamnați în Belgia pentru furtul unei statui imense: Despăgubiri de peste un milion de euro

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
statuie burges
statuie burges

Într-un dosar de furturi de metal, sunt cercetaţi 28 de români, care vor răspunde în faţa judecătorilor din Bruges (Belgia). Presupusul lider al grupării a fost condamnat la șase ani de închisoare. De asemenea, românii sunt acuzaţi că ar furat un grup de sculpturi din centrul oraşului Bruges.

Ancheta asupra grupării a început de la patru furturi, comise în zona industrială „De Blauwe Toren” din Bruges. În total, românii ar fi comis diverse furturi de metal în perioada august 2017 și martie 2019. 

Citeste si: Belgia. Jaf INCREDIBIL. O grupare de români a FURAT o statuie de CINCI TONE

 

Hoții de metal au acţionat şi în localităţile Hemiksem, Turnhout, Merksem, dar și mai ales în Heinsch-Stockem, lângă Arlon. Urmărirea penală l-a descris pe Adrian B., de 41 de ani, ca lider al grupării de la Bruxelles, care opera în Vilvoorde. Paul-Ionel Z., de 27 de ani, ar fi fost șeful filialei din Anvers. În cele din urmă, pe 1 martie 2019, treisprezece suspecți au fost arestați. Unul dintre ei a încercat să fugă, dar a intrat cu maşina în vitrina unui magazin de haine din Merksem.

Au furat şi o statuie de cinci tone din centrul oraşului

 

De asemenea, înregistrările telefonice au dezvăluit că în noaptea de 31 mai 1 iunie 2018, gruparea a furat o statuie de cinci tone din centrul oraşului Bruges. Acest grup de sculpturi a fost localizat, ulterior, pe un câmp, din apropierea zonei industriale „De Blauwe Toren”. Livia Canestraro, cea care a realizat sculptura, a solicitat daune de un milion de euro la proces. Şi autorităţile din oraşul Bruges, proprietarul grupului de sculpturi, au cerut o compensație provizorie în euro.

Investigația arată monumentul ar fi fost transportat și vândut la un depozit de fier vechi din Olanda. Statuile nu a mai fost găsite, oamenii legii bănuind că, la scurt timp după furt, sculpturile ar fi fost topite. Urmărirea penală a cerut condamnarea la şase ani pentru Adrian B. și Paul-Ionel Z. Ceilalți inculpați ar putea primi între opt şi patru ani de detenţie. Judecători se vor pronunța pe 24 iunie, anul curent, scrie kw.be.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel