Români cercetaţi după ce au obţinut indemnizaţii de spijin cu declaraţii false

Andreea Cosma |
Data publicării:

Mai multe persoane din Prahova și București sunt bănuite că au beneficiat de indemnizație de sprijin, pentru că nu și-ar fi putut desfășura activitatea pe perioada stării de alertă, pe baza unor declarații false.

Polițiștii din Prahova și București au făcut 13 percheziții la persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. 11 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Perchezițiile au avut loc la sediul unei firme și la domiciliile unor suspecți.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-februarie 2021, persoanele bănuite ar fi încheiat contracte fictive de drepturi de autor cu o firmă. În baza acestor contracte, ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin, pentru întreruperea activității, ca urmare a restricțiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Indemnizaţii obţinute cu declaraţii false

 

De asemenea, suspecții ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fictiv obținerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activități de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată.

„Fiecare solicitant ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere, cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de alertă”, au transmis polițiștii.

Prejudiciul cauzat bugetului este de aproximativ 53.000 de lei.

Cercetările în acest caz continuă sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel