Români care veneau cu un autocar din străinătate, surprinși când dădeau mită în Nădlac: „Așa se trece fără să intri în carantină, cu 50 de euro” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Români care veneau cu un autocar din străinătate, surprinși când dădeau mită în Nădlac: „Așa se trece fără să intri în carantină, cu 50 de euro” - VIDEO
Români care veneau cu un autocar din străinătate, surprinși când dădeau mită în Nădlac: „Așa se trece fără să intri în carantină, cu 50 de euro” - VIDEO

Mai mulți români care coborau dintr-un autocar au fost surprinși în timp ce ar fi oferit mită unui polițist de frontieră pentru a scăpa de carantină, în Vama Nădlac. 

Potrivit imaginilor surprinse de un român și publicate pe rețeaua de socializare TikTok, mai mulți români care veneau din străinătate coborau dintr-un autocar și unul câte unul ar fi oferit o bancnotă vameșului pentru a-i scăpa de carantină, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad.

„Așa se trece vama în 2021 fără să intri în carantină, cu 50 de euro la Nadlac”, a scris românul care a postat filmulețul pe rețeau de socializare.

 

 

Alți şoferi români au încercat să evite carantina, intrând cu maşina pe contrasens la frontieră

 

Carantina impusă de autorități a dat multe bătăi de cap românilor care se întorc zilele acestea din străinătate. Un șofer român de microbuz în care se aflau şase pasageri, a încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic, pentru a nu intra în carantină. Acesta a intrat în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac pe contrasens, pe arterele destinate ieşirii din România. 

„În data de 15.12.2021, în jurul orei 09:10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, poliţiştii de frontieră care îşi desfăşurau activitatea pe sensul de intrare în România au observat un autoturism care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieşire din ţară. Autovehiculul a fost oprit pentru verificări, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetăţean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau şase cetăţeni români, care veneau din Germania”, se arăta într-un comunicat de presă, de joi, al Poliţiei de Frontieră.

Întrucât şoferul nu îndeplinea condiţiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o ţară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic făcut de angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică.  

„S-a constatat faptul că, alături de şofer, doi dintre pasageri nu îndeplineau condiţiile de exceptare privind măsura carantinei, iar patru dintre aceştia erau vaccinaţi împotriva SARS-CoV-2”, mai transmitea Poliţia de Frontieră.

Pasagerii au declarat că nu aveau cunoştinţă despre intenţia şoferului de a intra în ţară în mod fraudulos. În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru infracţiunea de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Tot săptămâna trecută, un alt şofer a încercat să intre pe contrasens în România, tot prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac, judeţul Arad, pentru a evita triajul epidemiologic şi carantina. Şi în acel caz se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel