Români care se întorceau de la muncă din Germania, blocați cu tot cu microbuz: Aduceau acasă prea multe pachete

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Microbuzul era umplut până la refuz cu pachete și bagaje (Sursa foto: Poliția din Turingia)
Microbuzul era umplut până la refuz cu pachete și bagaje (Sursa foto: Poliția din Turingia)

Un microbuz românesc, care transporta muncitori și care era umplut cu pachete pentru cei din țară, a fost oprit pe o autostradă din Germania. Polițiștii au descoperit că vehiculul cântărea cu aproape 2 tone mai mult decât este permis.

Polițiștii de la secția de poliție autostradală din Nordhausen au observat, duminică, 25 iunie, un microbuz Mercedes Benz Sprinter care părea supraîncărcat. 

Vehiculul, înmatriculat în România, circula pe autostrada A 38, în apropiere de nodul Nordhausen, pe direcția Leipzig. Oamenii legii au decis să oprească vehiculul și să efectueze un control al persoanelor de la bord dar și al încărcăturii.

Vezi și: Germania. Familie de români, jefuită de alți români în timp ce se odihneau într-o parcare: I-au atacat cu gaz lacrimogen și le-au luat toată agoniseala

Microbuzul a fost blocat și nu i s-a permis continuarea deplasării

  

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că microbuzul era ocupat de muncitori sezonieri care se întorceau în România și că fusese încărcat până la refuz cu bagaje și pachete.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției din Turingia, vehiculul a fost dus la un atelier de inspecție tehnică oficial din apropiere. Astfel, s-a constatat că microbuzul cântărea 5.320 kg. Greutatea totală admisă de 3.500 kg a fost astfel depășită cu 52%, adică cu 1.820 de kilograme.

Șoferul român în vârstă de 34 de ani a fost nevoit să plătească o amendă de 260 de euro.

Continuarea călătoriei a fost permisă numai după ce la fața locului au fost aduse alte două vehicule de schimb pentru reîncărcare, mai scrie sursa citată.

Vezi și: Povestea incredibilă a Elenei. Adoptată în Italia, regizoarea a aflat la 8 ani că este româncă; filmul reunirii cu rădăcinile ei, multipremiat

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel