Români, blocați în Dubai, după inundații. MAE, mesaj oficial 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai mulți români au rămas blocați în Dubai, după inundațiile nemaiîntâlnite în zona care este deșertică și unde plouă foarte rar. 

Este vorba despre două grupuri de români ale căror zboruri au fost anulate. Aceștia sunt blocați pe Aeroportul Internațional Dubai din cauza condițiilor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite, conform informațiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE a comunicat miercuri că este în alertă și monitorizează situația prin intermediul Consulatului General al României la Dubai.

Ministerul a subliniat că reprezentanții Consulatului General al României la Dubai au inițiat acțiuni urgente în colaborare cu autoritățile aeroportuare și companiile aeriene pentru a asigura respectarea drepturilor cetățenilor români în această situație dificilă.

Oficiul consular menține un dialog constant cu persoanele afectate și le-a recomandat să urmeze instrucțiunile autorităților locale pentru a evita riscurile asociate cu această situație excepțională. Odată ce circulația rutieră va fi restabilită și traficul aerian va fi reluat, reprezentanții Consulatului General al României la Dubai vor interveni pentru a oferi asistență consulară la fața locului.

Aeroportul din Dubia se va redeschide

 

Conform informațiilor primite de la autorități, se anticipă o îmbunătățire a vremii, iar pistei Aeroportului Internațional Dubai se preconizează să fie redeschisă pentru operațiuni începând cu ora locală 17:00.

Consulatul General al României la Dubai menține comunicarea cu autoritățile emirateze și cu cetățenii români, oferind asistență consulară în limitele competențelor sale.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Dubai: + 971 4 3492970, + 971 4 3492972, + 971 4 3492973, +971 4 3492974, +971 4 3856771, iar apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, în cazul în care se confruntă cu situații dificile sau de urgență, cetățenii români au la dispoziție telefonul de urgență al consulatului: +971 50 937 4516.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel