ROMÂNCELE „plecate la muncă” în Europa și discuțiile cu iubiții care așteptau la Western Union

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Mihai Tudorache, zis „Ita”, ar fi capul unei grupari infracționale care obținea sume importante de bani din exploatarea sexuală a mai multor tinere în Austria, Elveția, Germania, Belgia, Italia și Spania. Alături de Mădălin Antohi, Costel Cristian Bogdan, Laurențiu Cătălin Bogdan – poreclit „Laly”, Ionel Constantinescu, Raimond Angheluș Gutui, Florin Iarca, Valentin Matei, Marius Alin Moldoveanu, Ștefăniță Cristian Moldoveanu, Valetin Sava – poreclit „Mutu”, Robert Florentin Stoinescu, Erol Cosmin Streche și Cosmin Dumitrel Vlad, „Ita” ar fi adunat mulți bani de pe urma fetelor care „munceau” peste graniță.

Mihai Tudorache, susțin procurorii, ar fi stat mereu în umbră, coordonând „afacerea", asigurându-le protecție subalternilor, dându-le informații despre locurilor unde se câștigă cel mai bine și sfătuindu-i ce să facă pentru a le convinge pe tinere să se prostitueze, scrie debraila.ro.

„Ita" ar fi primit o parte din bani ajunși în țară, însă printr-o modalitate mascată: „vindea", cu plată în rate, autoturisme second-hand subordonaților. Astfel, proxeneții se foloseau de scadența așa-ziselor rate pentru a le determina pe fete să le trimită din ce în ce mai mulți bani.

Citește și Italia. Prostituate românce EXPLOATATE de un preot. EXPLICAȚIA părintelui

Toți membrii grupării au fost, începând cu martie 2013, supravegheați video, audio sau prin fotografiere, localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice și interceptarea comunicațiilor.

Cei 14 bărbați au fost trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism – în formă continuată, trafic de persoane, spălare de bani, șantaj, complicitate la șantaj. Prima sentință va fi pronunțată de Tribunalul Brăila.

 

Conversații între proxeneți și fete

 

Costel Cristian Bogdan a fost prins cu minciuna de una dintre fetele care îl întrețineau, prostituându-se în străinătate. Sorinei, căreia îi declarase iubire sinceră, nu îi spusese însă că este căsătorit.

Când tânăra, venită România pentru câteva zile, a aflat de mariaj, Cristian a fost pus în dificultate. Îi promisese că vor întemeia o familie.

„Am fost tratat ca un copil care am primit de țigări, de motorină și de mâncare", i-a reproșat bărbatul fetei într-o conversație purtată pe WhatsApp.

„Dar tu ascunde ia și fă-ți treburile așa cum ești învățat, că eu când ți-am zis că da poți să îți cauți o femeie, trebuia să fie vreo femeie cu care nu vorbești, doar să îți dea bani atat... Cristi între noi sunt mult prea multe gropi să le zic așa, în absolut orice subiect și cu bani și cu tot. Și ca să o luăm și pe partea cealaltă relația asta nu a evoluat și din motivul ăsta dar că trimiteam să îți faci mașina sau că țineam un apartament în br nu se pune. Până la urmă trimiteam bani, oricât ar fi și din partea ta nu primeam nici măcar o grijă de mine un interes nu vedeam nimic...", i-a replicat tânără.

 

Bătăi crunte și program 6-18 „la vitrină"

 

O altă tânără a povestit procurorilor infernul prin care a trecut.

„Părinții o sunau uneori, iar Stoinescu îi permitea să răspundă la telefon, în prezența lui. Părinții o invitau la ei acasă, însă Stoinescu a refuzat să o lase să meargă singură ori împreuna cu el. Părinții au cautat-o și au gasit-o în clubul „Bellagio" din Mamaia, unde au fost însoțiți de un polițist, pentru a discuta cu fiica lor. Silvia a decis să plece cu părinții săi acasă, însă în momentul în care au urcat în autoturism, tatăl ei a lovit-o, i s-a făcut frică și a refuzat să mai meargă cu ei", notează anchetatorii.

Citește și Marea Britanie. ROMÂNCĂ ținută DROGATĂ 10 ani de o bandă de PROXENEȚI. CALVARUL pe care l-a trăit

„Pentru că realiza că tânăra încearca să se revolte și să refuze să mai câștige din prostituție, Stoinescu îi ținea la el cartea de indentitate și certificatul de naștere, pentru a se asigura că nu poate pleca din Anglia. Fără cartea de identitate, Silvia nu se putea caza la niciun hotel, iar atunci când Stoinescu o bătea, pleca și statea pe străzi. (...) Când se aflau în Anglia, Stoinescu îi cerea Silviei să îl sune pe tatăl ei. Convorbirile aveau mereu loc în prezența lui Stoinescu, care o învăța ce să spună", mai arată procurorii DIICOT.

Stoinescu și iubita lui au ajuns în Belgia și a pus-o să lucreze „la vitrină", pe celebra Rue d'Aerschot din Bruxelles, unde avea un program de 12 ore. Stoinescu a adus-o si pe celalata iubită în Bruxelles, făcând în așa fel încat cele două să nu se întâlnească: două apartamente și program diferit de „muncă" – una ziua, alta noaptea.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel