Româncă venită din Germania, ucisă de soț în timp ce făcea baie: I-a aprins o lumânare, apoi a băut vişinată

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Facebook Elena Coca Onilă
Sursa foto: Facebook Elena Coca Onilă

Un bărbat de 46 de ani din Vaslui, șofer de TIR, a fost condamnat la 13 ani de închisoare, după ce şi-a ucis femeia cu care era căsătorit de 22 de ani, și care se întorsese recent de la muncă din Germania. A așteptat să intre în baie și a omorât-o, apoi s-a cinstit cu o vișinată. 

Elena şi Petru Onilă erau căsătoriţi din 1998 şi aveau doi copii. Petru era şofer pe TIR în Comunitatea Europeană iar soţia lui, Coca, aşa cum îi spuneau familia şi apropiaţii, lucra de mai mult timp într-un abator de păsări în Germania, la Berlin.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au motivat hotărârea prin care au dispus condamnarea lui Petru O., care, pe 22 octombrie anul trecut, pe fondul unei crize de gelozie, şi-a ucis soţia ce tocmai se întorsese de la muncă din străinătate. Pedeapsa de 13 ani închisoare a fost stabilită după ce bărbatul a solicitat ca judecata să se facă prin procedura simplificată de recunoaştere a vinovăţiei fără a mai fi necesară readministrarea probelor din cursul urmăririi penale, informează Olt-alert.

În octombrie, femeia a revenit acasă și, în cele câteva zile petrecute împreună după revenirea la domiciliu, cei doi soţi au avut mai multe discuţii în contradictoriu din cauză că bărbatul avea dubii în legătură cu fidelitatea soţiei întrucât, în cursul lunii august 2019, aceasta primise cadou o brăţară şi fusese vizitată de mai multe ori de către un bărbat, consătean cu ei, prieten de-al său din copilărie.

I-a aprins o lumânare, apoi s-a cinstit cu vișinată

 

În seara crimei, pe 22 octombrie 2019, cei doi soţi au făcut diverse treburi prin gospodărie, apoi au primit niște musafiri. După plecarea musafirilor, care au stat la ei aproximativ o oră, femeia a intrat să facă baie.

„În timp ce victima era în balie, în poziţie şezută, inculpatul a intrat şi a întrebat-o din nou dacă a întreţinut relaţii intime cu respectivul. Potrivit declaraţiilor inculpatului, victima i-ar fi răspuns că ce-l interesează, că îl interesează intimitatea persoanei ei, răspunsuri care l-au enervat. Inculpatul ar fi mers în bucătărie şi din sertarul unui dulap a luat un cuţit mare de bucătărie cu mânerul din lemn şi a revenit în baie.

Inculpatul i-a cerut din nou victimei să-i răspundă la întrebarea sa, după care, pentru că aceasta nu i-a răspuns, a lovit-o de trei ori cu cuţitul în torace. Victima a început să sângereze şi i-a cerut să cheme ambulanţa. Gândindu-se că va face puşcărie, inculpatul i-a mai aplicat o lovitură cu cuţitul, în piept, în zona inimii. Potrivit declaraţiei inculpatului, în urma acestei lovituri, soţia sa a decedat”, se menţionează în actul de sesizare al instanţei.

Tentativă de sinucidere eșuată

 

În timpul agresiunii, femeia a încercat să se ferească, însă a alunecat din baie pe gresie. Potrivit anchetatorilor, după decesul victimei, bărbatul a acoperit-o cu o pătură, i-a aprins acesteia o lumânare, a băut două pahare cu vişinată, luând decizia de a se sinucide.

Ulterior, i-a trimis mai multe mesaje persoanei cu care bănuia că a fost înşelat de soţie şi a iniţiat două apeluri către acesta, însă nu i s-a răspuns. Astfel, decis fiind să-şi pună capăt zilelor, bărbatul a stins lumânarea, apoi a mers în baie, lângă soţie, după care şi-a aplicat o lovitură cu cuţitul, în piept, în zona inimii, dar lovitura nu a fost suficient de puternică. A decis atunci să sune la 112, unde a anunţat că şi-a ucis soţia cu patru lovituri de cuţit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel