Româncă, traficantă de droguri, urmărită internațional, reținută la Constanța. A fost extrădată în Franța

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă (inițialele N.S.T.) face obiectul unui mandat european de extrădare, înregistrat la Curtea de Apel Constanța, emis de Parchetul de pe lângă Înaltul Tribunal din Toulouse din Franța pentru săvârșirea a nu mai puțin de 7 infracțiuni. Femeia este acuzată de import ilegal de droguri, transport ilegal de droguri, posesie ilegală de droguri, participare la un grup infracțional cu scopul de a pregăti, infracțiune penală pedepsită cu 10 ani închisoare

Ea fusese dată de mai mult timp în urmărire de autoritățile din Franța. Tânăra făcea parte dintr-o rețea care făcea trafic de stupefiante pe teritoriul Franței, folosindu-se de mașini Mercedes. Astfel, procedând la percheziționarea a două astfel de autovehicule ofițerii vamali au găsit șapte genți conținând mai multe cărămizi de iarbă de cannabis, învelite în plastic și împachetate în plastic incolor (în prima mașină) în greutate de 99 de kg și patru genți cu cărămizi de cannabis având greutatea totală de 90 kg (în cea de-a doua mașină.

Femeia a declarat că a participat, timp de doi ani, la activități având ca obiect traficul de stupefiante, desfășurate între Spania și Italia în împrejurările în care acestea erau organizate de către dealeri români. Ea primea o sumă de bani, respectiv 500 euro pe călătorie, iar pentru acest ultim transport realizat în cadrul unui convoi alcătuit din șase mașini, i-a fost dată suma de 2.000 euro. În urma cercetărilor efectuate au fost identificate toate autovehiculele implicate în transportul de droguri supravegheat, screi Replica.ro.

Instanța a luat act de consimțământul la predare al persoanei solicitate N.S.T. și a admis cererea de punere în executare a mandatului european de arestare emis față de persoana solicitată la data de 26.02.2019 de către Parchetul de pe lângă Înaltul Tribunal din Toulouse – Franța. Totodată, instanța a dispus predarea persoanei solicitate către autoritățile judiciare din Franța, cu respectarea regulii specialității predării, prevăzută de art. 117 din Legea nr. 302/2004, în vederea executării restului de pedeapsă de 3 ani închisoare rămas de executat din pedeapsa de 4 ani închisoare aplicată prin sentința penală din data de 06.12.2018 a Tribunalului penal din Toulouse - Franța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel