Româncă reținută pentru promovarea terorismului: „Se află într-o fază avansată a procesului de autoradicalizare”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV

Procurorii DIICOT au reţinut în Bucureşti o femeie acuzată de instigare la săvârşirea unui act de terorism şi accesarea online în mod repetat a unor materiale de propagandă teroristă. Anchetatorii au făcut şi o percheziţie la locuinţa inculpatei de unde au ridicat diferite probe utile cazului. 

Potrivit procurorilor, femeia aflată într-o fază avansată a procesului de autoradicalizare, a promovat în mod sistematic materiale de propagandă teroristă specifice unei organizaţii active în Orientul Mijlociu.

În cursul zilei de astăzi, inculpata va fi prezentată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă.

Româncă reținută pentru promovarea terorismului

 

Conform DIICOT, româncă este acuzată de infracțiunile de promovare a unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism și accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise în stare de recidivă postcondamnatorie (condamnată pentru același gen de fapte).

În materialele distribuite, erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizații, precum şi imagini cu luptători ai entității teroriste.

DIICOT: „Se află într-o fază avansată a procesului de autoradicalizare”

 

De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare/aplicaţiile de mesagerie, aceasta ar fi promovat însemnele și activitățile organizaţiei teroriste active în Orientul Mijlociu, precum și ideologia acesteia, mai spun procurorii DIICOT.

Liliana Florentina Gâ. a mai fost deferită justiţiei de DIICOT, în urmă cu un an şi condamnată la o pedeapsă cu suspendare pentru răspândire de materiale de propagandă cu tentă teroristă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel