Româncă reclamată de fostul soț, după ce i-ar fi plătit partajul cu bani falși

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a sunat la Poliție și a reclamat faptul că fosta sa soție i-a dat bani care par a fi falși, chiar în timp ce se aflau în incinta unui notariat public.

Un bărbat din orașul Comănești și-a reclamat fosta soție la Poliție după ce aceasta i-ar fi dat mai mulți bani ce par a fi falși. Suma reprezenta cota parte pe care femeia trebuia să o plătească fostului soţ după partajul apartamentului proprietate comună. Bancnotele de lire sterline care aveau aceeaşi serie.

Un bărbat și-a reclamat la Poliție fosta soție pentru că i-a dat bani falși

Marți, un bărbat în vârstă de 35 de ani din orașul Comănești a sunat la Poliție și a reclamat faptul că fosta sa soție i-a dat niște bani ce par a fi falși, chiar în timp ce se aflau în incinta unui notariat public.

Banii reprezentau cota parte pe care femeia trebuia să-i dea bărbatului după partaj.

„Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că, în timp ce se afla în incinta unui birou notarial din oraşul Comăneşti, cu intenţia de a finaliza contractul de partajare a unui imobil comun, dobândit în timpul căsătoriei cu fostul soţ, femeia l-ar fi înşelat pe acesta, dându-i suma de 5.000 de lire susceptibile a fi false, toate având aceeaşi serie”, a transmis IPJ Bacău.

În acest caz a fost deschis un dosar penal. Bancnotele în cauză au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Manelist, condamnat pentru plasare de valută falsă

 

Recent, un alt scandal legat de banii falși a fost mediatizat în România. Manelistul Ioan Daniel Stoica, cunoscut drept „Dan Pitic”, a fost condamnat la închisoare pentru plasare de valută falsă.

El a fost condamnat la patru ani de închisoare. Din aceștia o să se scadă perioadă în care a fost în arest preventiv, de la data de 12.02.2020 la data de 5.09.2020, notează Gorjeanul.ro.

Judecătorii au decis și confiscarea și distrugerea a 30 bancnote de 20 de euro și a 5 bancnote de 100 de euro.

Dosarul datează din 2019, când „Dan Pitic” și un amic se aflau la Târgu-Jiu și ar fi vrut să introducă banii falși pe piață. Cei doi ar fi mers la câteva prostituate care aveau diverse apartamente închiriate prin oraș și care postaseră anunțuri pe Internet pentru a-și promova serviciile.

În dosar, s-a descoperit că bancnote, în cuantum de aproape 100.000 de euro, fuseseră aduse la Arad în bordul unei mașini second-hand transportată din Italia în România pe o platformă și că în spatele operațiunii s-ar afla „Dan Pitic”.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel