Româncă, la legume, în Spania: Nu continuați să fiți SCLAVII LOR!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

O româncă scrie cum a ajuns să-și vândă sănătatea și viața pentru câteva mii de lei în plus, la legume, în Spania. 

”Aceasta este a doua campanie de lucru într-un depozit de legume din sudul Spaniei. Vestitul Frutas Escobi a pus capăt unei minți si vieți sănătoase. Nevoia de bani m-a împins să-mi părăsesc țara și să mă alătur miilor de români ajunși aici. La doar 20 de ani am ajuns să lucrez în sectorul de manipulare și ambalare a legumelor, unde tot ceea ce se vede din afară este doar o iluzie, deoarece condițiile sunt total diferite. Suntem mereu la dispoziția lor, dacă nu au nevoie de noi, lucrăm doar 3 ore pe zi, însă în plină campanie suntem adevărate mașini de ambalat legumele. Cele 14 ore, de luni până sâmbătă, sunt sfinte și nu îți este permis să lipsești dacă vrei să continui să lucrezi. Nu puține au fost dățile când ajungeam acasă noaptea, la 23:00, iar dimineața, la ora 7 făceam prezența la locul de muncă.” scrie o româncă, pe catchy.ro

Aceasta spune că era o fată mereu cu zâmbetul pe buze, dar stresul și oboseala sunt efectele programului de muncă prelungit.

Concediată din cauza concediului medical

”Țipetele și amenințările patronului și ale celor din administrație m-au făcut să-mi pierd echilibrul de zi cu zi. În urmă cu o lună am fost de trei ori la urgențe și de două ori la medicul de familie din cauza unui leșin survenit ca urmare a oboselii și presiunilor făcute asupra mea și a colegelor. Am primit concediu medical fiindcă nu-mi mai puteam ține echilibrul în timpul mersului, însă m-am reintegrat la locul de muncă când am fost anunțată că voi fi concediată (întotdeauna suntem concediați dacă ne aflăm în concediu medical).” mai scrie românca. 

Ea mai scrie că a ajuns să-i fie frică și de umbra ei. 

”Românilor și oameni de pretutindeni, nu vă șubreziți sănătatea pentru câteva mii de lei, nu fiți și nu continuați să fiți sclavii lor! Suntem ființe, nu sclavi!” a conchis aceasta. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel