Româncă însărcinată și cu doi copii minori, reținuți de două zile pe aeroport în Cancun: „Le-au refuzat hrană și un loc unde să doarmă și să se spele“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Digi 24
Sursa foto: captură Digi 24

O româncă însărcinată și doi minori au fost reținuți pe aeroportul internațional din Cancun, unde autoritățile de imigrare le-au refuzat în ultimele 48 de ore hrană, adăpost și un loc unde să se odihnească și să se spele.

Femeia răspunde la numele Dilshoda Makhmudova și a fost reținută fără să se cunoască motivele, dar cu presupusa idee de a fi expulzată și deportată în țara de origine, precum și copiii ei, identificați ca A.U. și A.U.

Cazul este neclar, iar la situația sensibilă se adaugă și necunoașterea limbii, pentru că atunci când a fost reținută nu se știa dacă se afla cu alți membri ai familiei sau dacă și aceștia au fost reținuți. Sarcina ei a fost confirmată la numai 24 de ore după arestare, potrivit lucesdelsiglo.com.

Judecătorul Gerardo Vázquez Morales a primit cererea de reținere, detenție în regim de incomunicare, returnare, expulzare, deportare și emitere a unui act de respingere împotriva româncei și a copiilor săi minori. Un funcționar a primit ordin să meargă la secția de imigrări pentru a-i căuta și, dacă nu se aflau acolo, să investigheze locul în care se aflau, oriunde ar fi fost duși.

Româncă însărcinată și cu doi copii, reținuți pe aeroport de 48 de ore la Cancun

 

După ce a mers la stația de imigrare de la aeroportul din Cancún, funcționarul a văzut-o pe femeie și pe copiii ei,  dar din declarațiile date de reclamantă funcționarului a reieșit că "au declarat că nu au mâncat, că le era frig și că nu li s-a oferit un loc unde să se odihnească și să se spele. De asemenea, se observă că reclamanta, Dilshoda Makhmudova, este însărcinată.

Judecătorul a acordat o amânare pentru ca autoritățile să le asigure femeii și copiilor săi îngrijiri medicale și tratament, hrană, băutură și condițiile necesare pentru igiena personală și odihnă adecvată. 

De asemenea, să nu fie executată expulzarea și să fie lăsată într-un loc de cazare la dispoziția instanței de protecție, să înceteze imediat detenția în regim de incomunicare și toate actele interzise de lege și să fie anunțate rudele sau avocații acesteia. În cazul în care se află într-o situație migratorie neregulamentară, se va constitui o garanție pentru șederea sa legală până la pronunțarea soluției definitive a procesului.

„Le-au refuzat hrană și un loc unde să doarmă și să se spele“

 

Rezoluția a condiționat stabilirea unui domiciliu unde va rămâne, de unde nu va pleca fără autorizație prealabilă și va depune o cerere cu acordul prealabil pentru a fi predat în custodie reprezentanței diplomatice, persoanei juridice sau instituției pentru drepturile omului.

Alte prerogative au fost că autoritățile trebuie, de asemenea, să garanteze asistență medicală, să asigure asistența unui traducător sau interpret în cazul în care reclamanta nu vorbește sau nu înțelege spaniola sau are un handicap oral, auditiv sau vizual și să o informeze pe reclamantă cu privire la toate drepturile pe care le are, cum ar fi tratarea ei fără discriminare și cu respectarea drepturilor omului.

Dacă vrei să afli primul cele mai importante știri din Diaspora, te așteptăm în grupul de WhatsApp. Acesta poate fi accesat aici: https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6  

2. -imagine fara descriere- (luces-rumana.PNG)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel