O româncă i-a cucerit pe englezi cu prăjiturile tradiționale. Primarul din Watford îi calcă pragul cofetăriei pentru amandine și savarine

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Primarul Peter Taylor descoperă prăjiturile românești făcute de o româncă din Slănic Moldova (Sursa foto: Peter Taylor)
Primarul Peter Taylor descoperă prăjiturile românești făcute de o româncă din Slănic Moldova (Sursa foto: Peter Taylor)

Claudia Matei, o româncă stabilită în Marea Britanie, a reușit să-i cucerească pe englezi cu prăjiturile pe care le face în mica ei cofetărie din localitatea Watford. Chiar primarul din localitate se declară cucerit de savarinele și amandinele românești.

O romancă din Slănic Moldova a cucerit inima primarului din Watford, în nord-vestul Londrei, cu cofetăria ei. Claudia Matei își amintește cu emoție momentul în care primarul, Peter Taylor, a intrat pentru prima dată în magazinul ei de pe Watford High Street, într-o zi morocănoasă de noiembrie.

"Mi-a spus că noi, românii, suntem descurcăreți și facem treabă de bună calitate, și că româna este a doua limbă vorbită în comunitatea locală, după limba engleză", a spus Claudia, potrivit Anunțul UK.

Primarul din Watford vizitează cofetăria româncei

 

Românca a rememorat cu bucurie vizita primarului din Watford. Într-una dintre acele zile obișnuite, un domn proaspăt bărbierit și îmbrăcat cu eleganță a intrat în magazinul Claudiei și a comandat câteva prăjituri, comportându-se ca un client obișnuit. După câteva zile, s-a întors și s-a prezentat: "Ma numesc Peter Taylor și sunt primarul din Watford."

Claudia a fost surprinsă și a avut o clipă de îngrijorare, întrebându-se dacă a făcut ceva greșit sau dacă primarul a venit să o amendeze. Cu toate acestea, în Anglia, dacă faci o treabă de calitate, nu ești amendat; dimpotrivă, devii un exemplu pentru întregul oraș.

Cu emoție vizibilă, Claudia și-a prezentat identitatea: "My name is Claudia, Claudia Matei, and I am from Romania."

Ulterior, primarul a dezvăluit motivul pentru care a revenit în magazin.

De la domnul Taylor, Claudia a aflat cu bucurie că savarinele și amandinele ei sunt cu adevărat delicioase, iar cofetăria ei este considerată unul dintre cele mai curate și elegante magazine de pe Watford High Street.

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel