Româncă dispărută, găsită îngropată în coteţul porcilor. Claudia a fost ucisă cu bestialitate de iubit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Tribunalul Cluj a motivat prima decizie într-un dosar de omor, faptă ce a avut loc în localitatea Războieni din judeţul Alba. Criminalul a recunoscut fapta şi a beneficiat de circumstanţe atenuante. A primit, astfel, 13 ani şi 6 luni de înhisoare.

Crima a avut loc în luna februarie 2020. Victima este o femeie în vârstă de 41 de ani din Cluj, care avea o relaţie cu bărbatul (Alexandru Capaş, 47 ani) din Războieni.  

Acesta rămăsese văduv în urmă cu puţină vreme, dar nu dorea o relaţie serioasă cu altă femeie. S-au întânit acasă la el şi, în urma unui conflict spontan provocat de afirmaţiile femeii cu privire la soţia decedată a bărbatului, a ucis-o cu mai multe lovituri de topor.  

Victima (Claudia M) lucra la Spitalul de Ortopedie din Cluj ca infirmieră. La data de 17 februarie, o prietenă a acesteia a raportat la poliţie că nu mai ştie nimic de Claudia din data de 8 februarie şi nici în ziua de 15 nu a mers la lucru.  

În urma reclamaţiei, poliţiştii din Cluj au demarat o anchetă. Încă de la primele verificări au observat că femeia nu îşi planificase o călătorie pe termen lung. Acasă la femeie centrala termică era pornită, aşternuturile erau răvăşite în pat şi nu lipsea nicio valiză sau geantă de voiaj.  

Mai mult de atât, femeia nu şi-a anulat planurile sau întâlnirile pe care le avea cu alte persoane. Odată cu trecerea timpului s-a conturat varianta ca dispariţia femeii să nu fie una voluntară, aşa că poliţiştii au deschis o anchetă în rem pentru lipsire de libertate în mod ilegal.  

 

Corespondenţa care l-a transformat în principalul suspect  

 

Primul lucru le care l-au făcut anchetatorii au fost să verifice starea cartelelor SIM ale femeii. Cele două cartele SIM au devenit inactive în data de 9 februarie. Mai mult, în perioada 1 ianuarie-8 februarie 2020, anchetatorii au descoperit o corespondenţă foarte activă între Claudia şi Alexandru Capaş.  

Imediat, poliţiştii au luat legatura cu bărbatul de 47 de ani din Războieni. La prima audiere, în calitate de martor, Capaş, „a recunoscut existenţa a două întâlniri cu victima, care, fiind căsătorită, a intenţionat să iniţieze o relaţie de concubinaj cu acesta”, se arată în motivarea instanţei.  

„Cu toate acestea, Alexandru Capaş a adoptat o poziţie nesinceră, încercând inducerea în eroare a organelor de anchetă prin prezentarea unor date geografice, a unor secvenţe temporale, respectiv a unor cronologii eronate, prin care a încercat să acrediteze ipoteza unei relaţii scurte cu victima şi anume câteva conversaţii telefonice în cursul lunii februarie 2020, respectiv două întâlniri, petrecute la 2.02.2020 şi 8.02.2020”, se arată în documentul citat. Bărbatul încerca să îşi ascundă urmele.

Un element esenţial al anchetei pe care Capaş l-a ascuns a fost acela al momentului despărţirii de victimă. Alexandru a minţit că s-a despărţit de Claudia, pe raza municipiului Cluj-Napoca, dar listingul apelurilor sale telefonice l-au plasat toată ziua în perimetrul Ocna Mureş – Războieni.

Prezenţa femeii în Războieni a fost surpinsă de camerele de supraveghere din gara CFR şi după ce ieşea din gară şi se îndrepta către locuinţa bărbatului. Pus în faţa dovezilor incontestabile, bărbatul şi-a recunoscut fapta.  

 

A lovit-o de mai multe ori cu un topor  

 

Ajunşi în casa bărbatului, cei doi au întreţinut mai multe acte sexuale. În jurul orei 23.00 – 00.00, între cei doi a început o discuţie tensionată legate de  intenţia femeii de a avea o relaţie extraconjugală cu acesta. În acel moment, potrivit magistraţilor, femeia ar fi jignit-o pe fosta soţie a bărbatului.    

„Să te mustre Domnul în inima ta şi pe mama ta şi pe nevasta ta”, ar fi spus Claudia, fapt care l-ar fi înfuriat la culme pe Alexandru. Atunci, acesta a luat securea cu care tăia de obicei lemne. Femeia se afla cu spatele la el. Cu securea în mână, acesta a lovit-o pe femeie în zona cefei de mai multe ori, până când aceasta a căzut la pământ într-o baltă de sânge.  

„Singurul lucru de care i-a păsat de fapt, după cum rezultă din declaraţia dată, a fost imaginea sa în comunitate, nedorind ca vecinii să afle că duce o femeie în locuinţa sa la atât de puţin timp după decesul soţiei. Acesta a fost motivul pentru care, atunci când victima a venit cu trenul în localitatea inculpatului, s-a plimbat cu aceasta pe stradă până când s-a întunecat, abia apoi s-au deplasat la locuinţa sa. Pentru acelaşi motiv şi-a continuat viaţa după uciderea victimei ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, timp de 20 de zile. Deşi inculpatul a afirmat că a făcut acest lucru pentru a pregăti propria sinucidere, nimic nu relevă faptul că ar fi avut această intenţie”, se arată în motivarea instanţei, potrivit Adevărul.   

Alexandru a învelit cadavrul femeii cu pătura care se afla pe pat când a lovit-o cu securea. După ce a învelit-o cu pătura a legat cadavrul cu sârmă. Apoi a săpat în coteţul de porci o groapă de aproximativ 50 de centimetri unde a aruncat cadavrul şi l-a acoperit cu pământ. Mai mult de atât, a dat foc hainelor şi bunurilor femeii, inclusiv unui telefon mobil. După ce a recunoscut fapta, le-a indicat poliţiştilor unde a ascuns cadavrul.  

Magistraţii Tribunalului Cluj au reţinut în favoarea sa atât circumstanţa provocării, cât şi faptul că recunoscut integral fapta. L-au condamnat la 13 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Bărbatul nu este mulţumit de pedeapsa primită şi a contestat hotărârea instanţei de fond.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel