Româncă din Italia în scaunul cu rotile, despre „imaginile umilinței” din România: „Din fericire am avut posibilitatea de părăsi țara...”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Roxana Dobrica
Sursa foto: Facebook @Roxana Dobrica

Roxana Dobrică, în vârstă de 35 de ani, a vorbit despre „imaginile umilinței” din România.

Digi24 a publicat un material intitulat „Imaginile umilinței. Un bărbat în scaun cu rotile, obligat să se târască pentru a ajunge în casă” în care arată umilinţele pe care le îndură persoanele cu dizabilități. Puţinele rampe construite nu pot fi de multe ori folosite de cei care au mai mare nevoie de ele. În imaginile care i-au scandalizat pe internauţi apare Nicolae Pîrvu, un bărbat de 57 de ani din Oradea, care se chinuie să coboare scările blocului, iar la final trage după el scaunul cu rotile. Lângă trepte se află o rampă, însă panta prea mare o face imposibil de folosit de către o persoană cu handicap.

Roxana a avut ieri o reacție la acest material și a spus că a trecut prin aceeași situație, dar „din fericire am avut posibilitatea de a putea părăsi țara...”

„DE CE am plecat din România....

Printr-o situație asemănătoare trec și eu când merg acasă, în România. Nu există o rampă la blocul unde locuiesc și dacă nu aș avea ajutor, nu aș putea ieși din apartament. S-a întâmplat de nenumărate ori să chem ajutoare pentru a mă putea deplasa. Din fericire pentru mine am avut pe cine chema și tot din fericire am avut posibilitatea de a putea părăsi țara... Dar, din păcate, sunt mulți oameni în România care nu au posibilitatea de a alege. Din păcate...”, a scris Roxana pe pagina de Facebook.

În anul 2009 Roxana a avut un accident de mașină în urma căruia a ajuns în scaunul cu rotile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel