Româncă, candidată a unui partid din Italia, ținta atacurilor xenofobe: „Țiganco! Ai numai c***t în creier!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Românca Aylin Nica locuiește în Italia de 11 ani și este candidată la Consiliul Local Vignola cu Lega Salvini Premier.

Aylin Nica a fost atacată cu insulte sexiste și discriminatorii pentru că este o femeie, deci „mai potrivită pentru concursuri de miss decât pentru politică” și pentru că „este străină și este susținătoare a Ligii”.

„Te-ai vândut partidului care urăște oamenii la fel ca părinții tăi, care s-au mutat în altă parte pentru a trăi mai bine”, „Țiganco! Ai numai c***t în creier!”, „Poate că ești mai potrivită pentru Miss Italia decât pentru politică”, sunt doar câteva dintre atacurile primite de Aylin Nica, potrivit secoloditalia.it

Intervievată de Affari Italiani, ea explică: „Dacă aș crede că Lega este un partid rasist, nu aș fi candidat pentru el. Nu am suferit niciodată discriminare, nici această atitudine pe care am văzut-o în ultimele zile. Când mi s-a făcut propunerea, am simțit că voi stârni ura unor oameni. Am decis să mă pun la dispoziția comunității mele pentru că am trăit acolo de când eram mică și să reprezint mulți tineri din Vignola care au o istorie similară cu a mea. Clișeul ”frumoasă și proastă” nu mai este un model la care se mai poate aștepta și nu se justifică în niciun fel în 2020”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel