Român urmărit de autorităţile italiene, depistat la controlul de frontieră

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Femeie găsită moartă pe stradă în Italia: un român ar fi aruncat-o de la pe fereastră
Femeie găsită moartă pe stradă în Italia: un român ar fi aruncat-o de la pe fereastră

Poliţiştii de frontieră din Galați au identificat un cetăţean român, pe numele căruia era emis, de autoritățile din italia, un mandat european de arestare.

Poliţiştii de frontieră din Galați au depistat şi predat autorităţilor competente un cetăţean român, scrie Agerpres. Bărbatul a fost reținut, întrucât pe numele acestuia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat european de arestare, emis de autorităţile din Italia, informează, luni, 6 decembrie, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Potrivit polițiștilor de frontieră din Galați, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, un cetăţean român în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.

Astfel, polițiștii au realizat controlul de frontieră și au constatat faptul că pe numele acestuia era emisă, de autorităţile din Italia, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, predare sau extrădare. Potrivit datelor, acesta săvârşise mai multe infracţiuni contra persoanei.

În urma verificărilor, bărbatul de 37 de ani a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Galaţi, în vederea luării măsurilor legale care se impun, scrie Agerpres.

 

Hoț român arestat în Italia, după ce a fost pus pe fugă de vecini

 

Un român în vârstă de 52 de ani, cu domiciliul în Decollatura (provincia Catanzaro, din Calabria), a fost arestat, după ce a vrut să spargă o locuință din aceeași localitate, însă a fost pus pe fugă strigătele furioase ale vecinilor. Bărbatul a fugit de la locul faptei, fiind prins ulterior de carabinieri.

Potrivit presei locale, incidentul s-a petrecut joi noapte, în jurul orei 1:30. Câțiva vecini ai casei cu pricina l-au observat pe bărbatul care, cu precauție, s-a apropiat mai întâi și apoi a încercat să deschidă, cu unelte specifice spargerilor de locuințe, magazia unui imobil.

Unii dintre vecini au auzit zgomote ciudate în curtea imobilului respectiv, precum și prezența unei persoane străine. Fără teamă, aceștia l-au speriat pe hoț cu strigăte puternice, punându-l pe fugă către străzile adiacente.

Alertați la numărul de urgență 112, carabinierii au sosit la fața locului și au început imediat căutările hoțului, descris amănunțit de martori, urmărindu-l până la domiciliul său. Românul a fost reținut și prezentat autorităților judiciare pentru tentativă de furt, iar instrumentele de spargere folosite, găsite la domiciliul său, au fost confiscate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel