Român sănătos, întors din Germania, mort de COVID-19. Mărturia medicului care l-a îngrijit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Decesul 184 de COVID-19 în România este al unui bărbat, 46 ani, din jud. Neamț. Pacientul a revenit din Germania în luna martie și a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Fără comorbidități. După 12 zile de lupă cu virusul ucigaș, organismul acestuia a cedat.

Medicul coordonator la secției de terapie intensivă a Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva Iași, Florin Roșu, cel care l-a îngrijit, în tot acest timp, explică ce s-a întâmplat de fapt.

„Pacientul nu avea comorbidități importante. Din nefericire, a decedat. Fiecare organism reacționează diferit la acest virus. Noi am mai tratat în terapie intensivă pacienți între 27 ani și 73 de ani, până acum. Avem șapte pacienți care au fost externați, dar din nefericire, o parte dintre pacienți, chiar și tineri, fac o formă fulminantă a bolii. El a făcut o decompensare cardiacă. O săptămână jumătate a stat la terapie intensivă.

E singurul caz decedat fără comorbități la Iași. Majoritatea pacienților tineri trec peste boală fie asimptomatici, fie cu simptome ușoare, atât timp cât nu au comorbidități. Există, în schimb, o parte dintre tineri care pot dezvolta o formă fulminantă în lipsa comorbidităților. Probabil ține și de genetica fiecărui individ. Organismul are o predispoziție genetică pentru a dezvolta o afectare pulmonară importantă. La el, după afectarea pulmonară, a fost afectat și cordul" a explicat medicul pentru Libertatea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel