Român, salvat după ce a dormit o noapte pe munte, acoperit de jumătate de metru de zăpadă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Piteşti, a fost salvat de pe munte, după ce a dormit o noapte într-un sac de dormit, acoperit de aproape jumătate de metru de zăpadă.

Un tânăr din Pitești a fost salvat de pe munte de către salvamontiști după o noapte în care a supraviețuit cu ajutorul unui sac de dormit. Bărbatul plecase pe un traseu montan fără să țină cont de vreme, dar și de faptul că traseele erau închise. Când a reușit să ia legătura cu salvatorii montani era deja într-o stare ușoară de hipotermie.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a plecat din Pitești sâmbătă dimineața. A reușit să ajungă pe vârful Păpușa din Făgăraș, dar l-a prins pe munte un cod de viscol, relatează Antena3.ro

 

Salvamontiștii argeșeni l-au salvat pe tânăr și anul trecut 

 

Și-a dat seama că nu mai are timp suficient să coboare așa că a decis să rămână pe creastă. Toată noaptea a nins peste el, astfel încât 50 cm de zăpadă proaspătă s-au așternut. Pe timpul nopții s-a băgat în sacul de dormit și s-a trezit de mai multe ori să dea zăpada la o parte de pe el ca să nu-l sufoce.

Când au ajuns salvatorii la el era epuizat. Salvamontiștii spun că tânărul nu a ținut cont de starea vremii și așa ajuns în această situație.

A durat trei ore ca el să poată fi adus în siguranță. Salvamontiștii argeșeni l-au salvat pe tânăr și anul trecut, în decembrie, de pe un vârf muntos unde a ajuns în aceeași situație.

De altfel, dacă aveți de gând să mergeți la munte, vă sugerăm să consultați și prognoza meteo emisă de ANM pentru următoarele patru săptămâni.

 

Vremea în România de sărbători și la început de an 

 

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.  Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.  Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs și nu sunt menționate în acest articol. 

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021. Cu excepția regiunilor vestice, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în nord-est. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile centrale și nord-estice, dar și deficitar în cele vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021. Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice și în sud-estul extrem, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în vest și nord-vest.

Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022. Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile montane. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 03.01.2022 – 10.01.2022.  Mediile valorilor termice se vor situa sub mediile climatologice specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel