Italia. Ei sunt membrii familiei care locuiau în blocul prăbușit. Trei au murit și alți șase sunt dispăruți 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Au apărut primele informații despre persoanele decedate în explozia care a avut loc în Italia, în comuna Ravanusa din Sicilia. Un bloc de patru etaje s-a prăbușit în urma acumulării de gaze. 

Iată ce a aflat în acest moment, presa italiană despre victime: 

La primul etaj locuia Rosa Carmina , găsită în viață, printre dărâmături. La etajul doi se afla cumnata ei: Giuseppa Montana , de asemenea supraviețuitoare.

La etajul trei, conform agenției Ansa, erau patru persoane: Angelo Carmina (care este dispărut), soția sa, Enza Zagarrio, care a murit, nora lui Selene Pagliarello însărcinată în nouă luni și soțul Giuseppe Carmina, fiul cuplului. Ambii sunt dispăruți. 

La etajul patru se aflau Calogero Carmina (dispărut), soția sa, Liliana Minacori (una dintre victimele deja identificate) și fiul lor Giuseppe Minacori (dispărut).

Liliana Minacori a fost profesoară de grădiniță. 

Pietro Carmina a fost profesor de istorie și filozofie la liceul Ugo Foscolo din Canicattì. Căsătorit, a fost un mare fan al lui Juventus.

Enza Zagarrio, căsătorită cu Angelo Carmina, locuia la etajul trei al clădirii care s-a prăbușit în explozie, relatează Corriere

Cum s-a întâmplat explozia

 

Explozia a distrus trei clădiri și a avariat alte patru. Explozia, care a fost auzită și în localitățile vecine, ar fi fost cauzată de o scurgere de gaz, potrivit ANSA.

„Gazul s-a acumulat fie în subteran, fie într-un mediu închis. Explozia ar fi putut fi declanșată și de activarea ascensorului", a declarat comandantul brigăzii de pompieri din Agrigento, Giuseppe Merendino: „o explozie ca aceasta este cu siguranță un eveniment excepțional. Una dintre cauzele spargerii conductei ar putea fi vremea nefavorabilă sau o alunecare de teren”.

O femeie în vârstă de 80 de ani a fost transportată la spital cu fracturi grave, și, potrivit primelor constatări, cumnata sa, pe care salvatorii au reușit să o localizeze cu ajutorul telefonului mobil, a fost transportată la Agrigento. Ceilalți membri ai familiei sunt încă dispăruți, inclusiv o tânără asistentă medicală care urma să nască și soțul ei.

Încă se fac săpături pentru a găsi celelalte persoane dispărute.

Zona exploziei arată ca o scenă de război: moloz, sticle sparte și miros înțepător de ars.

La fața locului sunt echipe ale pompierilor din Agrigento, Palermo și Catania, ale Crucii Roșii, ale Protecției Civile, ale poliției și ale carabinierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel