Român salvat din INFERN. Precizări MAE

MAE
MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează că, miercuri şi joi, un cetăţean român împreună cu un cetăţean yemenit, membru de familie al acestuia, au fost evacuaţi, în siguranţă, din Yemen, pe traseul Aden - Cairo - Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, persoanele implicate în procesul de repatriere au beneficiat de sprijin în Yemen prin intermediul Consulatului Onorific al Republicii Yemen la Bucureşti, ele fiind ulterior asistate de o echipă consulară mobilă a Ambasadei României în Egipt, pentru efectuarea formalităţilor în Cairo, în vederea continuării repatrierii.

Pe tot parcursul deplasării, arată sursa citată, cele două persoane s-au aflat în legatură permanentă cu Ambasada României la Cairo şi cu personalul din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Evacuările finalizate miercuri "au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale celulei de criză activate şi coordonate de ministrul Afacerilor Externe şi ale Consulatului Onorific al Republicii Yemen la Bucureşti, alături de Ambasada României la Cairo", arată MAE.

Ministerul Afacerilor Externe continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune, subliniază MAE.

Totodată, ministerul român reaminteşte că pe site-ul MAE este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major - părăsiţi imediat zona sau ţara!".

MAE reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi, totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei "Călătoreşte în siguranţă".

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy